Bezienswaardigheden Malaga: 18x doen in Malaga

door Esther

Malaga is met zo’n 320 dagen zon per jaar misschien wel de perfecte stedentrip bestemming. Veel reizigers gaan vanaf het vliegveld echter meteen richtig een zonnig oord aan de Costa del Sol. Zonde, want er is ontzettend veel te doen in Malaga. Dat zorgt er wel voor dat de stad nog niet is overspoeld door toeristen. Een groot voordeel. Bekijk mijn favoriete bezienswaardigheden in Malaga.

Plan een stedentrip Malaga

 • Je kunt al goedkoop naar Malaga vliegen, vanaf verschillende vliegvelden in Nederland en de vliegvelden in de grensstreek. Je kunt met bijvoorbeeld Vueling, Transavia of EasyJet goedkoop naar Málaga vliegen. Vergelijk vliegtickets Malaga en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
 • Er zijn genoeg leuke hotels in Malaga. Ik ben razend enthousiast over Picnic Dreams waar ik ontzettend leuk (en goedkoop!) heb gelogeerd in een lekker hippe kamer. Je kunt ook bij broertje  Dulce Dreams terecht. Room Mate Valeria is ook een leuk hotel en ligt vlakbij alle leuke bezienswaardigheden in Malaga.
 • Niet te veel vergelijken en piekeren? Er zijn veel kant-en-klare stedentrips Malaga te vinden.
 • Wil thuis bekijken wat de leukste bezienswaardigheden in Malaga zijn? Dan is de ANWB Extra Malaga een fijne gids. Met goede tips, leuke wandelroutes en een uitneembare kaart. Deze reisgids is ook als e-book verkrijgbaar.
 • Bekijk alle tips over een stedentrip Malaga.

Bezienswaardigheden Malaga

Dwalen door het Alcazaba

Malaga Spanje: Alcazaba | Mooistestedentrips.nl

Het Alcazaba is het grote fort dat de Moren bouwden en één van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. In Andalusië wordt gekscherend gezegd dat het Alcazaba diende als oefenproject voor het Alhambra in Granada, maar toch vond ik het Alcazaba absoluut niet minderwaardig. Terwijl je naar boven klautert, word je omgeven door de mooiste bloemen en planten: bougainvilles, palmen, cactussen en aloë’s. Vanaf verschillende plekken op het fort heb je een prachtig over zee of de stad.

Romeins Amfitheater

Romeins amfitheater Malaga | Mooistestedentrips.nl

Het amfitheater is ook al één van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. En het verhaal erachter is interessant. Het theater dateert uit de eerste eeuw en werd gebouwd in de tijd van Keizer Augustus. Het was echter helemaal verstopt en werd pas weer ontdekt in 1951 aan de achterkant van het Alcazaba voor de bouw van een nieuw cultuurhuis. Dit kwam er, maar werd na zo’n dertig jaar weer afgebroken, zodat het amfitheater helemaal blootgelegd kon worden.

Picasso Museum

Picasso Museum Málaga | Mooistestedentrips.nl

Het Picasso Museum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga. De schilder werd namelijk geboren in de stad en leerde er het vak van zijn vader, die klassiek schilder was. Picasso kon niet wachten om de stad de rug toe te keren, want hij wilde deel uitmaken van de Avant Garde in Barcelona en Parijs. En de rest, zoals men zegt, is geschiedenis. Het museum is echt een bezoek waard en je kunt er meer dan 200 werken van Picasso bekijken. Deze werden grotendeels aan het museum geschonken door één van de vrouwen van de kunstenaar.

Catedral de Málaga

Kathedraal van Málaga | Mooistestedentrips.nl

Je kunt niet om de gigantische kathedraal van Málaga heen, het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga. Het zal je niet verbazen dat de bouw van deze enorme kerk ruim 200 jaar heeft geduurd. Ooit was het een moskee, maar uit die tijd is alleen de binnentuin met sinaasappelbomen nog over. Zodra je de kathedraal in loopt, word je meteen gepakt door de 40 meter hoge koepel en de verschillende kapellen. Er is zo veel kunst te zien in de kathedraal dat je rustig een uur kunt uittrekken voor je bezoek. Je kunt ook nog naar boven voor ene prachtig uitzicht over de stad. Met je entreekaartje kun je aan de overkant van het plein ook naar binnen bij het bisschoppelijk paleis waar je religieuze en Afrikaanse kunst kunt bekijken.

Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Málaga | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Malaga, Spanje: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Het origineel staat natuurlijk in Parijs. Maar omdat de collectie zo gigantisch is en het grootste deel zo maar zielig in de kelders van het museum stond, zijn er inmiddels ook een paar dependances van het museum geopend. Zo bezocht ik het Centre Pompidou in Metz al een keer en ook in Malaga kun je langs bij het Centre Pompidou. Net als in Parijs en Metz is de vestiging in Malaga ook een bijzonder modern gebouwd, met een grote kubus van gekleurde glasplaten bovenop het museum. Binnen een paar jaar na de opening is het al één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Malaga. Er is een permanente collectie, met als hoogtepunt werken van Frida Kahlo en Francis Bacon. De audiovisuele kunstwerken zijn ook ontzettend leuk.

Museo Automovilístico Málaga

Foto met dank aan: Museo Automovilístico Málaga | Mooistestedentrips.nl

Als je even genoeg hebt van eeuwenoude kunst of historische overblijfselen is het Museo Automovilístico Málaga ene leuke afwisseling. Het museum is gevestigd in een oude tabaksfabriek, sowieso al leuk, en is eigenlijk zowel een auto- als een modemuseum. Je kunt er auto’s van 1900 tot 1960 bekijken en ernaast staan mannequins gekleed in de mode uit die tijd. Er klinkt zelfs bijpassende muziek. Dit is stiekem echt een ontzettend leuk museum.

Museo de Málaga

Foto met dank aan: Museo de Málaga | Mooistestedentrips.nl

Het Museo de Málaga is gevestigd in een schitterend Neo-klassiek gebouw en is na een grondige renovatie sinds enkele jaren weer heropend. Op de begane grond kun je vooral kunst uit de 19de eeuw bewonderen, vooral landschappen. De archeologische collectie is interessanter, met neolithische en Romeinse overblijfselen.

Museo Carmen Thyssen

Museo Carmen Thyssen (foto met dank aan tiqets.nl) | Mooistestedentrips.nl

Het Museo Carmen Thyssen is gevestigd in één van de mooiste gebouwen in het oude hart van Malaga, Spanje. Het ligt in het oude Moorse deel van het centrum, in een 16de-eeuws paleis. Je kunt er Spaanse kunst, van vooral Andalusische kunstenaars, uit de 19de eeuw bewonderen. Veel werken doen het voorkomen alsof het in Andalusië twee eeuwen geleden om weinig meer draaide dan flamenco, religieuze feesten en stierenvechten. Maar misschien was dat in de 19de eeuw ook wel zo. Het museum heeft een heerlijk café en is eigenlijk alleen daarom al de moeite waard.

Centro de arte Contemporáneo (CAC)

Foto met dank aan Centro de arte Contemporáneo (CAC) | Mooistestedentrips.nl

De wijk SOHO is één van de leukste en meest hippe wijken van Malaga en het Centro de arte Contemporáneo (CAC) luidde de start in van de complete vernieuwing van de buurt. Het centrum voor moderne kunst is gevestigd in een mooi verbouwde markt uit de jaren ’30. De vloeren zijn driehoekig, want iets geks doet met je gevoel voor ruimte. Net als de wit geschilderde ramen. Er is geen permanente collectie, maar er zijn altijd tentoonstellingen van grensverleggende (vaak Spaanse) moderne kunstenaars. Lees meer over SOHO Malaga.

Street art in Malaga

Street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Als je het Centro de arte Contemporáneo (CAC) hebt bezocht, kun je gewoon in de wijk blijven. Want in SOHO vind je street art, onder de naam MAUS (Malaga Arte Urbano SOHO). Je kunt maar liefst 30 prachtige werken bekijken, bijvoorbeeld van ROA, D*Face en Obey. Lees meer over street art in Malaga.

Paseo de España

Paseo España Málaga | Mooistestedentrips.nl

Helemaal gratis en helemaal leuk. Vanaf een afstandje lijkt dit park, vlakbij de boulevard van Malaga, een beetje op een kleine jungle. De locals komen hier graag voor een wandelingetje, drinken er koffie of gaan met de kinderen spelen in de speeltuin. En inderdaad, daar zijn weinig betere plekken voor de bedenken. Het park staat boordevol exotische planten, mooie bloemen en palmbomen.

Muelle Uno

Bezienswaardigheden Malaga: Muelle Uno | Mooistestedentrips.nl

Het havengebied was nooit erg charmant, maar een paar jaar terug is het helemaal opgeknapt en nu is het één van de leukste bezienswaardigheden in Malaga, met een brede promenade, moderne architectuur, leuke winkels en gezellige restaurants en cafés. Ga je met de kinderen naar Malaga? Dan kun je even met ze naar het aquarium, het Museo Alborania.

Doen in Malaga: fietsen

Fietsen in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Wat mij betreft moet je echt gaan fietsen in Malaga. Het is zo’n leuke manier om de stad te leren kennen. Er zijn verschillende manieren om in de stad met de fiets op pad te gaan.

 • Fietsen langs de highlights van Malaga
  Ik ben meegegaan met een fietstocht langs de bekende bezienswaardigheden van de stad. Het bleek een soort tijdreis te zijn door Malaga. Langs overblijfselen uit de Romeinse en de Moorse tijd, door het oude centrum, een korte kennismaking met Picasso en de beroemde markt hal naar de stranden en het modernere deel van de stad. Een aanrader.
 • Alternatieve bezienswaardigheden in Malaga
  Wil je net even wat anders zien dan de meeste bezoekers? Wil je even de drukte uit? Dan is een alternatieve fietstour door Malaga echt heel leuk. Je fietst door leuke buurtjes, bekijk street art en komt door een natuurreservaat.
 • Fiets huren in Malaga
  Wil je lekker veel zien en doen in Malaga, Spanje, maar wel op je eigen tempo? Of wil jij juist die bezienswaardigheden in Malaga bezoeken die net wat verder van het centrum liggen? Dan kun je een fiets huren en zelf op pad gaan. Sla de stranden van Malaga, de mooie street art in SOHO en strandtentjes niet over.

De stranden van Malaga ontdekken

La Malagueta | Mooistestedentrips.nl

Het voordeel van een stedentrip Malaga is dat je een middagje strand prima kunt combineren met het bekijken van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. Sterker nog, je mag de stranden niet missen. Het is fijn flaneren langs de boulevard en bij de strandtentjes is het altijd gezellig. Het bekendste strand van Malaga is La Málagueta, dat op zo’n 10 minuten wandelen van de stad ligt. Omdat er wat hoogbouw in de buurt staat, zit je er vanaf het einde van de middag in de schaduw. Even verderop vind je La Caleta waar je wel de hele middag zon heb. Maar wil je echt genieten zoals de locals, dan ga je naar Pedregalejo. Dit is eigenlijk een oud vissersdorpje zo’n 5 kilometer vanaf het centrum. Maar de sfeer is er nog heerlijk authentiek en je kunt er zo leuk lunchen. Je komt heel gemakkelijk in Pedregalejo met je huurfiets.

Uitgebreid koffie leuten

Foto met dank aan Julia's Bakery | Mooistestedentrips.nl

‘s Ochtends is het fijn op gang komen in Malaga. Voor tienen de deur uit is absoluut niet noodzakelijk, behalve als het een erg warme dag dreigt te worden. Ga dus eerst op je gemakje ontbijten of koffieleuten in één van de leuke koffietentjes van de stad. Bij Julia Bakery is het bijvoorbeeld erg goed toeven. Ontbijten zoals de locals? Ga dan naar Casa Aranda, in een zijstraatje van de markt, waar je de beste churros van Malaga bestelt. Bekijk 5 leuke koffietentjes in Malaga.

Tapas eten in Malaga

Tapas in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Net naast de prachtige markt van Malaga vind je delicatessenzaak La Martina, waar gelukkig ook een paar tafeltjes buiten staan. Hier is een glas Vermout met een bordje fijn gesneden stukken Iberico ham en chorizo echt een traktatie. Bekijk alle leuke restaurants in Malaga.

Doen in Malaga: wijn proeven

Borrelen in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Ik sloeg stijl achterover van de zoete wijn die je in Malaga kunt drinken. Je drinkt hem het beste als aperitief bij het oer-knusse Casa de Guardia waar je de lekkerste wijnen uit de buurt van de stad kunt drinken. In de smalle wijnbar is geen toerist te bekennen, je bestelling wordt op de houten bar gekalkt en je bestelt het beste een klein hapje bij je glas.

Borrelen met Picasso, of op een dakterras

Zo aan het einde van de middag heb je wel een drankje verdiend, zeker als het warm is. In Malaga bestel je een ‘Tinto de Verano’, rode wijn met ijsblokjes en een scheut citroenlimonade. Maar een fijn craft biertje bestellen kan ook, zoals een Malaqa uit de buurt. Op één van de terrassen rondom Plaza de la Merced is het altijd gezellig aan het einde van de middag. Op dit plein zag Pablo Picasso het levenslicht, en studenten komen er graag samen. Een andere leuke plek om wat te drinken is het dakterras van restaurant Batik, vlakbij het amfitheater. Je bestelt er erg lekkere cocktails, terwijl je kunt genieten van een mooi uitzicht over het centrum van Malaga.

Lees meer over Andalusië

Bewaar op Pinterest!

Malaga Spanje: bekijk de mooiste bezienswaardigheden in Malaga, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer