Winter in Antwerpen: 7x leuke dingen doen

door Esther

Is Antwerpen leuk in de winter? Maar natuurlijk. Antwerpen is namelijk altijd leuk. Of je nu in augustus gaat, of in december. Aan het einde van het jaar kun je natuurlijk naar de kerstmarkt in Antwerpen, maar er is nog zo veel meer te ontdekken. Bekijk mijn tips voor een heerlijke winter in Antwerpen.

Kerstmarkt Antwerpen? Plan het!

 • Je reist gemakkelijk met de trein naar Antwerpen. Je komt dan aan in hartje centrum.
 • Kom je liever met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dan parkeren in en om het centrum duur kan zijn. Het is aan te raden om voor een hotel met parkeerplaats te kiezen.
 • Er zijn heel veel leuke hotels in Antwerpen. Ik vind Hotel Indigo ontzettend leuk. Een boutique hotel, vlakbij het centraal station. Logeer je liever in het hartje van de stad? Dan is Hotel Banks heel leuk.
 • Niet eindeloos vergelijken? Soms is het goedkoper om een kant-en-klare stedentrip Antwerpen te boeken.
 • Wil je naar de kerstmarkt in Antwerpen, maar liever ook nog wat meer doen? Neem dan de City Card Antwerpen mee. Met deze kortingskaart kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de stad en mag je gratis naar binnen bij de meeste bezienswaardigheden in Antwerpen.
 • Bekijk alle tips voor een stedentrip Antwerpen.

Kerstmarkt Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Antwerpen: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Hartje Antwerpen lijkt wel compleet uit kerstmarkt te bestaan deze winter. Ik kan me nog herinneren dat er vroeger slechts een paar kraampjes op de Markt stonden, maar nu kun je van de Groenplaats via de Markt naar de Schelde lopen, zonder dat je om glühwein verlegen hoeft te zitten. De imposante historische gebouwen aan de Markt van Antwerpen zijn prachtig verlicht, dus het is leuk om daar op de kerstmarkt in Antwerpen te blijven hangen. Wandel daarna door naar de Schelde waar een enorme kermis is opgezet in kerstsfeer. Het is vooral leuk om even een ritje in het reuzenrad te maken en uit kijken over een prachtig verlicht Antwerpen.

Schaatsen op de Groenplaats

Winter in Antwerpen: schaatsen op de Groenplaats | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt in Antwerpen is natuurlijk niet compleet zonder ijsbaan. En je kunt deze vinden op de Groenplaats. Heb je geen schaatsen bij je? Geen punt, want die kun je voor een paar euro gewoon huren. En daarna moet je natuurlijk ook even iets drinken in de Winterbar.

Little Brewers Winter Garden

Little Brewers Winter Garden (foto met dank aan Gå Nord) | Mooistestedentrips.nl

Spreekt een kerstmarkt in Antwerpen je niet zo aan, of wil je er geen uren doorbrengen? Maar houd je wel van Belgisch bier? Dan is het leuk om naar de Little Brewers Winter Garden gaan. Je vindt het in Gå Nord, heb je meteen een perfect excuus om Park Spoor Noord eens te ontdekken en de drukte van het centrum te ontvluchten. Je kunt allerlei biertjes bestellen en daarbij komen perfect passende winterse gerechtjes, in hapklare vorm of een wat groter bord vol.

Winter in Antwerpen: 3x doen

Bezoek de Onze Lieve Vrouwe kathedraal

OLV-kathedraal | Mooistestedentrips.nl

Als je dan toch de kerstmarkt in Antwerpen bezoekt en op de Groenplaats of op de Markt bent, kun je meteen de OLV-kathedraal een keer van binnen bekijken. Het barokke interieur, de glas in lood ramen en de werken van Rubens zijn echt de moeite waard.

Duik het museum in

Rubenshuis | Mooistestedentrips.nl

Winter in Antwerpen? Dat is het perfecte jaargetijde om de musea van Antwerpen eens beter te leren kennen. Dit zijn wat mij betreft leuke musea om in Antwerpen eens te bezoeken.

 • Museum aan de Stroom (MAS)
  De bouw van Museum aan de Stroom (MAS) luidde een tijdperk van bijzondere architectuur in in Antwerpen. In het museum staat het zeevaartverleden, en alles wat daarbij hoort, van Antwerpen centraal. Je kunt een groot deel van het museum gratis bezoeken, maar de collectie bewonderen is toch ook echt bijzonder. Een bezoekje aan het MAS is meteen een goed excuus om ’t Eilandje wat beter te leren kennen.
 • Museum Mayer van den Bergh
  Een vrij onbekend museum in Antwerpen en dat maakt het Museum Mayer van den Bergh juist zo interessant. Het museum omvat de privé-collectie van de rijke Antwerpse zakenman Fritz Mayer, die in zijn testament liet optekenen dat zijn verzamelingen na zijn dood tentoongesteld moesten worden.
 • Rubenshuis
  Peter Paul Rubens is waarschijnlijk de meest wereldberoemde Antwerpenaar. Zijn woonhuis in het centrum van Antwerpen is te bezoeken. Het is een kleine Renaissance paleisje, heel bijzonder om eens van dichtbij te bekijken. In het huis werden meer dan twintigduizend werken gemaakt, door zowel Rubens als zijn leerlingen. Nu hangen er nog enkele doeken van de meester.

Bezoek Brouwerij De Koninck

Winter in Antwerpen: bezoek Brouwerij De Koninck | Mooistestedentrips.nl

Ik ben waarschijnlijk al meer dan twintig keer in Antwerpen geweest, maar bezocht de stadsbrouwerij van Antwerpen nog nooit. Jammer hoor, want sinds enige tijd is het gebied rondom de brouwerij veel meer dan alleen brouwerij. Het barst er van de hippe concept stores, mooie ambachtelijke winkels en leuke restaurants. En je kunt er mooie street art spotten. Ga tijdens de winter in Antwerpen in ieder geval even mee met een rondleiding door Brouwerij de Koninck en plof vervolgens neer bij Black Smoke of De Pelgrim voor een fijne lunch.

Het nieuwe jaar inluiden in Antwerpen

Oud en nieuw vieren in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Heb je altijd al eens oud en nieuw willen vieren en ben je benieuwd hoe dat is? Lees mijn artikel Antwerpen: perfecte stedentrip voor oud en nieuw! en je bent helemaal voorbereid. In het artikel beschrijf ik waar je het beste oud en nieuw kunt vieren in de stad en hoe je het beste het nieuwe jaar inluidt in Antwerpen.

Bekijk de leukste stedentrips met oud en nieuw

Lees meer over Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt Antwerpen. Winter in Antwerpen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Meer kerstmarkten op Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer