Kerstmarkt in Osnabrück

door Esther

Wil je dit jaar naar een leuke kerstmarkt in Duitsland, maar wil je geen uren rijden? Dat hoeft ook niet. De kerstmarkt in Osnabrück is al jarenlang ontzettend populair. En terecht. Osnabrück is het hele jaar door al een knusse bestemming voor een stedentrip en in november en december kun je op de kerstmarkt in Osnabrück echt genieten. Bekijk alle tips.

Naar de kerstmarkt in Osnabrück? Zo werkt het

Kerstmarkt in Osnabrück

Kerstmarkt in Osnabrück, Duitsland | Mooistestedentrips.nl (foto met dank aan Heese) | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt in Osnabrück, bekijk de tips (foto met dank aan: Viertel) | Mooistestedentrips.nl

De kerstmarkt in Osnabrück is één van de oudste historische kerstmarkten in Duitsland. Zodra je het centrum in wandelt, word je er meteen ingezogen. Je vindt tientallen kraampjes, mooie oude draaimolens en een reusachtige speeldoos voor het raadhuis en de Mariakerk, maar ook bij de Dom en Johanniskerk vind je gezellige kerstmarkten. Je kunt bij één van de vele kraampjes glühwein kopen, een zakje lekkere geroosterde amandelen of ‘käsegriller’.

Schaatsen op het Ledenhof

Zet tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Osnabrück ook koers naar het Ledenhof, want vanaf half november tot het einde van het jaar kun je hier schaatsen op de overdekte schaatsbaan. De baan is omringd door stalletjes met eten en drinken en knusse alpenhutjes. Daarnaast is er ’s avonds regelmatig een programma vol entertainment. Ook leuk: schaatsen op de baan is helemaal schaatsen, alleen voor het huren van schaatsen moet je betalen.

Wintersprookje in de Zoo van Osnabrück

De dierentuin van Osnabrück is sowieso een leuke bezienswaardigheid tijdens een stedentrip Osnabrück. En tijdens de wintermaanden helemaal. Wanr dan wordt de Zoo compleet in winterse sferen gehuld, met een overdekt winterdorp om even op te warmen, een historische draaimolen, een schaatsbaan en heel veel kraampjes waar je lekker kunt eten en drinken.

Top 5 bezienswaardigheden Osnabrück, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Zien in Osnabrück: top 5

Naar de kerstmarkt in Osnabrück is leuk, vooral ook omdat er in de stad nog zo veel meer interessants te doen is. Dus als je even pauze wilt van alle kerstkraampjes, bekijk dan ook even deze top oi5 bezienswaardigheden in de stad.

 • Felix Nussbaum Haus
  Een echte aanrader als je in Osnabrück bent. Felix Nussbaum werd in Osnabrück geboren, liet zich inspireren door onder andere Van Gogh en maakte de meest schitterende werken, voordat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgepakt en niet terugkeerde uit Auschwitz. In het bijzondere museum zie je 200 werken van Nussbaum.
 • Domkirche
  Loop tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Osnabrück ook even langs de Domkirche. Het is een bijzondere kerk, met een opvallende toren. Het sobere interieur en prachtige mozaïeken passen prima bij de dagen voor kerst.
 • Marienkirche
  Als je toch glühwein staat te drinken op de Rathausplatz kun je net zo goed even de Marienkirche inschieten en de toren beklimmen. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op de stad en omgeving.
 • L&T Markthalle
  Even opwarmen? Loop even langs deze markthal. De locals komen er graag boodschappen doen en bestellen er wat lekkers. Het is een prima plek voor zowel ontbijt als lunch.
 • Schloß Osnabrück
  Het grote kasteel uit de baroktijd aan de rand van het centrum van Osnabrück, behoorde ooit tot de bisschop. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brandde het helemaal af en nadat het werd herbouwd kreeg het de functie van universiteitsgebouw. De tuinen achter het kasteel zijn de echte trekpleister, een perfecte plek voor een winterwandeling.

Lees meer over Osnabruck

Kerstmarkt Osnabrück?
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt in Osnabrück, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Meer kerstmarkten op Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer