De 10 mooiste musea in Parijs

door Esther

Als je van kunst houdt, dan heb je aan Parijs de ideale stedentrip. In Parijs vind je meer dan 50 geweldige musea. De één wat bekender dan de ander, maar allemaal heel bijzonder. Heb je zin om je helemaal onder te dompelen in kunst en cultuur in Parijs? Dan mag je deze 10 musea in Parijs in ieder geval niet missen.

Museu in Parijs: de voorbereidingen

  • Een stedentrip Parijs is echt heel gemakkelijk te maken. Je stapt op de trein naar Parijs en binnen een paar uur sta je in het hartje van de stad.
  • Er zijn zo ontzettend veel hotels in Parijs, dat het maar lastig kiezen is. Waar kun je nu goed logeren voor een prima prijs. Hotel Sofia is in ieder geval een goede keuze en lekker centraal gelegen.
  • Soms pakt het ook gewoon goedkoop uit om een kant-en-klare stedentrip Parijs te boeken.
  • Wil je Parijs op een leuke manier ontdekken en lekker veel zien in een paar dagen tijd? Dan kun je al heel goedkoop een fiets huren in Parijs.
  • Wil je meer weten over bezienswaardigheden in Parijs, leuke cafés en restaurants in Parijs en goedkope hotels in Parijs? Bekijk alles over een stedentrip Parijs.

Musea in Parijs met de Museum Pass

Als je een echte kunstliefhebber bent en je maakt een stedentrip Parijs, dan is het een aanrader om de Paris Museum Pass te kopen. Met deze kaart kun je namelijk gratis en zónder in de rij te hoeven wachten naar 50 musea in Parijs, waaronder toppers als het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou. Je kunt ook van te voren losse kaartjes kopen voor de meeste musea in Parijs.

Top 10 musea in Parijs

Musée d’Orsay

Musee d'Orsay in Parijs, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Vind je oude meesters wel oké, maar heb je meer met moderne werk van impressionisten en modernisten. Dan mag je een bezoekje aan het Musée d’Orsay  niet overslaan. Want in dit museum vind je zalen vol impressionistische kunst, in chronologische volgorde. Wel zo handig. De entree van het museum, met de enorme stationsklok en de galerijen vol beeldhouwwerken, is echt een plaatje.

Musée du Louvre

Bezienswaardigheden Parijs: bezoek het Louvre, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl
Het Louvre, je mag het echt niet missen tijdens een stedentrip Parijs. Als je alles zou willen zien, ben je geloof ik enkele weken zoet. Dus plan je bezoek van te voren goed. Er staan altijd flinke rijen voor het Louvre, dus koop van te voren je kaartje online. Natuurlijk kun je in het Louvre de Mona Lisa bewonderen, maar daarmee doe je het museum tekort. Er zijn zo veel zalen vol bijzondere kunstschatten. Vergaap je bijvoorbeeld aan de mooiste werken van Titiaan, Rafaël en Caravaggio.

Musée des Arts Décoratifs

Ik ben helemaal gek op musea met betrekking op toegepaste kunst. Het is zo interessant om te zien hoe kunst en kunstrichtingen hun stempel hebben gedrukt op alledaagse gebruiksvoorwerpen. Het Musée des Arts Décoratifs in is echt één van de mooiste musea in Parijs. Er is een geweldige collectie met art nouveau en art deco stukken. Vanaf de bovenste etage heb je een mooi uitzicht over de Jardin des Tuileries.

Street art in Le Marais

Street art in Parijs, Le Marais | Mooistestedentrips.nl

Street art in Parijs | Mooistestedentrips.nl

Oké, geen museum. Maar wel bijzondere kunst! Net als in Londen en Berlijn kun je ook in Parijs geweldig street art spotten en één van de beste wijken om dit te doen is Le Marais, één van de meest kleurrijke en kunstzinnige wijken van Parijs. Natuurlijk kun je gewoon lekker zelf rond wandelen en allerlei moois bekijken, maar als je niet wilt zoeken en nieuwsgierig bent naar de achtergrond van street art in Parijs, dan is deze street art wandeling een topper. Je wandelt niet alleen langs werken van wereldberoemde urban artiesten, maar de gids van de tour (die ook fotograaf is) leert je hoe je Parijs op haar best fotografeert.

Musée de la vie romantique

In een romantische stad als Parijs is het echt geen verrassing dat er een museum is gewijd aan de romantiek. En dan in het bijzondere de romantische periode in Parijs, aan het einde van de 19de eeuw, toen Parijs een enorme aantrekkingskracht uitoefende op kunstenaars. Uit deze periode kun je dan ook werken spotten in het Musée de la vie romantique, dat heel toepasselijk in het romantische Montmartre ligt.

Dagtrip naar Versaille

Parijs: maak een dagtrip naar Versailles | Mooistestedentrips.nl

Alle pracht en praal van Versailles telt als 10 musea in één. Er is zo veel te doen en te zien in het Paleis van Versaille en de tuinen eromheen, dat je er een gerust een dag voor uit kunt trekken. Als je van te voren een kaartje koopt, hoef je niet in de rij te wachten en kun je meteen beginnen met verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Trianon Paleizen en het landgoed van Marie Antoinette.
Vanuit Parijs reis je naar Versailles met de RER trein, vanaf bijvoorbeeld de stations St. Michel-Notre Dame, Musée d’Orsay, Invalides of Champs de Mars-Tour Eiffel. Je koopt een kaartje naar Versailles-Rive Gauche. Een retourtje kost zo’n €7.

Musée National Gustave Moreau

Musea in Parijs: Musee National Gustav Moreau | Mooistestedentrips.nl

Gustave Moreau maakte de kunststroming symbolisme groot en hij woonde en werkte in Parijs. Zijn voormalig woonhuis en atelier zijn nu een museum, het Musée National Gustave Moreau. De hoge muren hangen vol met de eigenzinnige schilderijen van Moreau. Er zijn ook leuke tijdelijke exposities, bijvoorbeeld over street art en andere moderne kunststromingen.

Musée Rodin

Bezienswaardigheden in Parijs: Musee Rodin | Mooistestedentrips.nl

Rodin is misschien wel één van de meest bekende beeldhouders ter wereld en zijn schitterende woonhuis, omring door een prachtige rozentuin, is echt een must-see tijdens een stedentrip Parijs. De gigantische zalen van het Musée Rodin staan stampvol werk van de meester zelf en ook de beeldentuin is een plaatje.

Centre Pompidou

Bezienswaardigheden in Parijs: Centre Pompidou | Mooistestedentrips.nl

Het Centre Pompidou mag je natuurlijk niet missen tijdens een stedentrip Parijs. Het gebouw alleen al is cutting edge te noemen, omdat alle leidingen en buizen zich gewoon in het zicht aan de buitenkant van het gebouw bevinden. Binnen vind je een eclectische mix van zalen en galerieën waar je allerhande moderne kunst kunt bewonderen. Leuk om te weten: dichterbij huis kun je in Metz een dependance van het Centre Pompidou bezoeken. Ook in Malaga vind je een vestiging van dit museum in Parijs.

Musée Edith Piaf

Dat zangeres Edith Piaf begraven ligt op de wereldberoemde begraafplaats Père lachaise in Parijs weten de meesten wel. Maar het Musée Edith Piaf kennen niet zo veel mensen en daarom is het echt één van de musea in Parijs die je moet bezoeken. Je vindt het museum in de wijk Ménilmontant, in het noordoosten van de stad. Eigenlijk is het museum niet meer dan een verzameling bijzondere memorabilia van een fan, maar de sfeer is intiem en de collectie bijzonder.

Lees meer over Parijs

Musea in Parijs
Bewaar op Pinterest

Musea in Parijs | De top 10 leukste musea in Parijs

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer