door Esther
Stedentrip Sevilla | Doe inspiratie op voor een stedentrip Sevilla

Tijdens een stedentrip Sevilla ontmoet Spanje een beetje Noord-Afrika. Oude Moorse paleizen staan gebroederlijk in wijken met smalle straatjes en mooie pleintjes. Voeg hier flamenco, tapas en de Spaanse zon aan toe en je weet bijna niet welke bezienswaardigheden Sevilla je als eerste moet gaan bekijken. Bekijk alle tips over een stedentrip Sevilla.

Stedentrip Sevilla | De leukste bezienswaardigheden in Sevilla Stedentrip Sevilla | De leukste bezienswaardigheden in Sevilla
Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Real Alcazar Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Real Alcazar
Stedentrip Sevilla, tips Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla, tips Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Real Alcazar Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Real Alcazar
Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Las Setas Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Las Setas
Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Torre de Oro Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Torre de Oro
Stedentrip Sevilla | De leukste tips over Sevilla, Spanje Stedentrip Sevilla | De leukste tips over Sevilla, Spanje
Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Plaza de Torros Stedentrip Sevilla | Tips Sevilla: Plaza de Torros
Stedentrip Sevilla | Goedkope vliegtickets Sevilla? Bekijk de tips Stedentrip Sevilla | Goedkope vliegtickets Sevilla? Bekijk de tips
Stedentrip Sevilla | Goedkoop naar Sevilla? Boek een leuke stedentrip Stedentrip Sevilla | Goedkoop naar Sevilla? Boek een leuke stedentrip

Beste reistijd Sevilla

De zomers van Sevilla zijn smoorheet, met temperaturen dik in de 40°C. Blijf er liever weg in juli en augustus. De rest van het jaar is het weer perfect voor een stedentrip Sevilla, zelfs in het winter. In het najaar kun je heerlijk nazomeren in de stad. Houd er rekening mee dat het in de week voor Pasen en rond de Feria de Abril, in april, extra druk in de stad kan zijn. Bekijk het actuele weer in Sevilla.

Vliegtickets Sevilla

Je kunt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Sevilla vliegen met Transavia. Met Vueling, KLM en Iberia vlieg je naar Sevilla met een overstap. Vanaf Eindhoven vlieg je naar Sevilla met Transavia en Ryanair. Vergelijk vliegtickets naar Sevilla en bekijk wat voor jou handig en goedkoop uitpakt.

Stedentrip Sevilla plannen

Stedentrip Sevilla plannen: alles in één
Wil je een stedentrip Sevilla plannen en alles in één keer tegelijk boeken, dus vlucht, hotel en transfer samen? Kijk dan even of je een goede aanbieding Sevilla kunt vinden. Je vlieg vanaf het vliegveld van je keuze en je kunt kiezen uit ontzettend veel leuke, centraal gelegen hotels.

Stedentrip Sevilla plannen: alles los boeken
Liever zelf bepalen wanneer en hoe laat je vliegt en heb je liever een ruime keuze aan hotels en appartementen? Dan kun ook zelf een stedentrip Sevilla samenstellen. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Boek een goedkoop vliegticket Sevilla. Bekijk bijvoorbeeld of Transavia nog goedkope vliegtickets naar Sevilla heeft. Daarna ga je op zoek naar een leuk hotel in Sevilla. La Parada del Marqués is bijvoorbeeld een echte aanrader, met prachtige kamers en een fijn dakterras om te relaxen.

Openbaar vervoer in Sevilla

  • Van het vliegveld naar de stad
    Om in Sevilla van het vliegveld naar het centrum te reizen, stap je eenvoudigweg op de bus. Met buslijn EA rijd je in zo’n 35 minuten naar verschillende stops in het centrum van Sevilla.
  • Openbaar vervoer in Sevilla
    Op zich is het centrum van Sevilla goed te belopen, maar wil je meer zien en ook andere wijken bezoeken? Dan is de bus nemen een goed idee. Het openbaar vervoer is in Sevilla prima geregeld met bussen.
  • Hop on hop off
    Maak je maar een korte stedentrip Sevilla en wil je veel in een korte tijd zien? Koop dan een kaartje voor de hop on hop off bus. Je ticket is ook een soort kortingskaart, je kunt ook gratis mee met een aantal wandelingen en gratis naar binnen bij een aantal bezienswaardigheden.

Fietsen in Sevilla

Fietsen langs de highlights

Maak je een korte stedentrip Sevilla, maar wil je de stad wel goed leren kennen? Stap op de fiets en ga mee met een tocht langs de highlights van de stad. Je gaat drie uur lang met een Nederlandse gids op pad en komt langs de bekendste bezienswaardigheden in Sevilla, zoals Barrio Santa Cruz, de Giralda en de Torre de Oro.

Fiets huren in Sevilla

Een fiets huren in Sevilla is ontzettend leuk en helemaal niet duur. Het is prima fietsen in Sevilla. Er zijn brede straten en fietspaden. Een huurfiets is echt een aanrader, want er liggen ook ontzettend veel bezienswaardigheden buiten het centrum van Sevilla en zo kun je toch een heleboel bekijken zonder dat je vermoeide voeten krijgt of veel in het openbaar vervoer zit. Je kunt ook een fiets huren met een kinderzitje erbij.

Langs dorpjes in Andalusië

In de buurt van Sevilla vind je heel veel schitterende authentieke dorpjes. Je ontdekt ze tijdens deze fietstocht. Je kunt kiezen voor een gewone fiets of een e-bike. Je fietst door de natuur, door de mooiste dorpjes en leert zo het echte Andalusische leven kennen. Neem ook je zwemspullen mee, want tijdens deze fietstocht is er ook tijd om een frisse duik te nemen.

Bezienswaardigheden Sevilla

Real Alcazar

Het Real Alcazar is zonder twijfel één van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad en je mag het tijdens je stedentrip Sevilla echt niet overslaan. De bouw van dit paleis begon onder Moorse heerschappij in de 10de eeuw en het tegen de oude Romeinse stadsmuren werd aangebouwd. Maar in de 12de eeuw werd het echt een koninklijk paleis en er werd tot in de 19de eeuw aan gesleuteld en verbouwd. Het is nog steeds in bezit van de Spaanse koninklijke familie, maar je kunt het Alcazar Sevilla wel gewoon bezoeken. Koop van te voren een ticket online, want het kan behoorlijk druk zijn en probeer een kaartje voor vroeg in de ochtend te regelen. Geniet van sublieme mix van Moorse, Renaissance en Mudéjar architectuur en de schitterende tuinen.

Kathedraal en Giralda

Je kunt er tijdens je stedentrip Sevilla niet omheen: de kathedraal en Giralda. En dat is ook niet zo gek, want de kathedraal van Sevilla is de grootste ter wereld. En groots is precies het woord dat de kathedraal het beste omschrijft. De kerk heeft de langste naaf van alle kerken in Spanje en er zijn maar liefst tachtig kapellen. De bouw van de kerk begon aan het begin van de 15de eeuw en was een eeuw later klaar. De inrichting mag gerust overdadig worden genoemd. Maar het meest bijzonder is het graf van Christoffel Columbus. Tijdens je bezoek beklim je ook de Giralda, de oude minaret die werd omgetoverd tot klokkentoren. Bijzonder: vroeger werd er met paarden naar boven gereden, dus er zijn geen traptreden. Er kan een flinke wachtrij bij de kathedraal staan, maar met een online ticket loop je zo door.

Palacio de las Dueñas

Wil je de drukte in het centrum even ontvluchten tijdens je stedentrip Sevilla? Ontdek dan één van de paleizen buiten het centrum. Palacio de las Dueñas is wat mij betreft een echte must om te bezoeken. Deze 15de-eeuwse villa was de favoriet van hertogin van Alba. In de beschutte tuinen bloeien de sinaasappels, citroenen en bloemen weelderig. Binnen kun je genieten van mooie schilderijen en tapijten, maar het mooist zijn de historische posters en platen van de het voetballen, de stierenarena en Feria de Abril.

Casa de Pilatos

Een ander wat onbekende paleis is het Casa de Pilatos. Het paleis en de tuinen zijn veel kleiner dan het Alcazar, maar ook veel rustiger. En qua schoonheid doet Casa de Pilatos niet onder voor het Real Alcazar. De rijke en machtige Pedro Enriquez de Quiñones begon de bouw van het paleis in de 15de eeuw en liet het in de toen populaire Mudéjar stijl optrekken. Het paleis en de tuin werden zelfs als filmset gebruik, voor Lawrence of Arabia en Knight and Day.

Casa de Salinas

Als je al in het Alcazar bent geweest en Barrio Santa Cruz nog wat verder wilt ontdekken, dan is Casa de Salinas een goed idee. Een prachtige villa, met mooie binnentuinen en kamers. En grote groepen toeristen laten het links liggen, heerlijk. Bijzonder is dat Casa de Salinas nog steeds in privé-bezit is. Daarom kun je het alleen met een rondleiding bezoeken. Maar de schitterende inrichting, en vooral het bijzondere Romeinse mozaïek, maakt het echt de moeite waard.

Plaza de Toros

Plaza de Toros, de stierenvechtersring van Sevilla, is een vrij controversiële bezienswaardigheid. Stierenvechten raakt steeds meer uit den boze in Spanje. Ook in Sevilla, al worden er nog wel gevechten georganiseerd. Dat wil echter niet zeggen dat het gebouw niet heel bijzonder is. Het is waarschijnlijk de mooiste arena in Spanje. Tijdens mijn eerste stedentrip Sevilla ben ik mee geweest met een rondleiding en kreeg ik veel informatie over de gebruiken rondom het stierenvechten. Dat vond ik toch wel interessant. Maar je kunt ook een rondje rondom te arena lopen. Dan krijg je ook een aardige indruk.

Torre de Oro

Je ziet de 13de-eeuwse wachttoren vanaf de bruggen van Sevilla liggen en ook als je een wandeling langs de rivier Guadalquivir wandelt, zie je de gouden toren vroeg of laat wel opdoemen. Door de eeuwen heen werd de toren regelmatig opgeknapt en gerestaureerd. Tegenwoordig huist het kleine, maar fijne Maritieme Museum in de toren. Je kunt dan ook meteen naar de top van de toren klimmen voor een mooi uitzicht over de rivier.

Museo del Baile Flamenco

In Sevilla wil je natuurlijk meer te weten komen over Flamenco en een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco is er perfect voor. Je leert in dit museum hoe in flamenco zang, dans en de gitaar samenkomen tot één kunstvorm. Er zijn bijzondere interactieve tentoonstellingen en de mooiste kostuums te zien. Daarnaast kun je heel mooie schilderijen en foto’s van flamenco dansers bekijken en zelfs workshops volgen. Kenners noemen dit één van de beste musea van Spanje.

Aquarium

Naar Sevilla met kinderen? Dan mag je het Aquarium wat mij betreft niet missen. Aan de buitenkant ziet het Aquarium er misschien niet zo spannend uit, maar binnen is het er echt zo leuk. Je wandelt op je gemakje langs de grote bassins waar je vissen ziet die in de rivier, Middellandse Zee en de wereldzeeën kunt zien. Daarnaast zijn er, voor de grotere kinderen, educatieve displays en komen ze alles te weten over de vervuiling van de oceanen.

Setas de Sevilla

Setas de Sevilla heten eigenlijk Metropol Parasol, maar Las Setas (de paddenstoelen) blijft beter hangen als naam. En dat is niet zo raar, want het grensverleggende bouwwerk heeft inderdaad wel wat weg van champions. Het is het grootste bouwwerk ter wereld. Onderin kun je Romeinse opgravingen bezichtigen, maar neem vooral de lift naar boven. Want daar vind je ‘El Mirador’ (het uitzicht) waarbij je over het dak van Las Setas naar de top van het gebouw loopt en geniet van het mooiste uitzicht in Sevilla.

Plaza de España

Je komt tijdens een stedentrip Sevilla vanzelf op Plaza de España, gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse expositie in 1929. Het enorme bouwwerk is in een halve cirkel gebouwd en flankeert een geweldig plein met bruggen, een gracht en een heel indrukwekkende fontein. Wandel rond en bekijk de tegeltableaus met alle Spaanse steden erop, geniet van de flamenco-artiesten die vaak op het plein optreden of huur een bootje.

Parque de María Luisa

Vlakbij Plaza España vind je misschien wel het park van Sevilla, het Parque de María Luisa. Het park staat ook op de Spaanse monumentenlijst en vreemd is dat niet. Oorspronkelijk maakte het park deel uit van het San Telmo paleis. De tuinen zijn geïnspireerd op die van het Alcázar en de Generalife van het Ahambra in Granada. Resultaat: het park is echt een plaatje. Je kunt er urenlang dwalen, naar mooie waterpartijen kijken of een skelter huren om elk hoekje van het park te ontdekken.

Aquapolis

Maak je een stedentrip Sevilla, is het warm en wil je lekker afkoelen? Dan is een dagje of middag Aquapolis een goed idee. Hier kun je urenlang zwemmen en van ontzettend veel verschillende glijbanen af gaan. Er zijn ook glijbanen en baden voor kleine kinderen bij. Lekker relaxen? Dat kan in de jacuzzi.

Italica

Italica is één van de meest belangrijkste Romeinse overblijfselen in Europa, het is namelijk de eerste stad die de Romeinen bouwden buiten Italië. Vandaar de naam. Italica ligt bovendien dichtbij Sevilla en het is ontzettend leuk om er een fietstocht naartoe te maken. Je kunt hier het enorm grote amfitheater bezoeken en de resten van de goed bewaarde villa’s. In het nabijgelegen Santiponce bekijk je in het bezoekerscentrum een interessante tentoonstelling bekijken over hoe Italica eruit heeft gezien. Bekijk meer dagtrips vanuit Sevilla.

Restaurants in Sevilla

Salt and Sugar

Wil je ontbijten in Sevilla? Dan moet je ’s ochtends zeker even aanschuiven bij Salt and Sugar in Barrio Santa Cruz. Er staan een paar tafeltjes buiten en paar binnen op een schattig authentiek binnenplaatsje. Je bestelt hier fijne zoetigheden en toast met lekkers. Maar echte aanraders zijn de verse smoothies.

Pan y Più

Pan y Più is een absolute favoriet van me. Dit is echt een perfecte plek om te ontbijten in Sevilla. Er zijn twee vestigingen, ik ging naar die aan de Calle Cabeza del Rey Don Pedro. Eigenlijk is Pan y Più een bakkerij, maar je kunt gewoon alle lekkernijen die er in de vitrine liggen bestellen en opeten aan één van de tafeltjes. Er zijn ontzettend veel fijne zoetigheden, zoals croissant met amandelen of chocolade en platte bladerdeeggebakjes met appelvulling. Als je meer van hartig bent, is er ook genoeg te bestellen, zoals quiches, broodjes met ham of kaas en tortilla. Er wordt heel fijne koffie bij geschonken.

La crème de la crème

La crème de la crème is ook al zo’n leuke ontbijttent in Sevilla. Je bestelt hier lekkere broodjes, eieren en taartjes. Maar echte winnaars zijn hier de galettes. Dat is natuurlijk helemaal geen Spaanse specialiteit, maar oh wat doen ze het goed hier. Je hebt galettes met veel verschillende toppings. Heb je speciale dieetwensen? Dat is bij La crème de la crème geen enkel probleem.

La Azotea

Lekker tapas eten in Sevilla? Schuif aan bij La Azotea. Het restaurant heeft verschillende vestigingen in Sevilla, waaronder één in het bruisende Triana en één vlakbij de kathedraal. Je eet hier in een frisse, gezellige setting de lekkerste traditionele locale tapas in een modern jasje. En het is altijd een goed idee om even te vragen naar de vis van de dag.

Taberna Coloniales

Taberna Coloniales is wat mij betreft echt een must tijdens je stedentrip Sevilla, het is één van de leukste plekken waar ik heb gegeten in de stad. Er zijn twee vestigingen in Sevilla, maar wat mij betreft moet je bij Los Coloniales in San Pedro zijn. Aan het gezellige pleintje zitten locals en toeristen gewoon lekker samen op het terras. Laat allerlei bordjes met lekkers aanrukken, zoals verschillende kazen en patés. Mijn favoriet was gerookte kabeljauw met een marmelade van roze peper.

La Bartola

Volgens kenners is La Bartola één van de beste tapasbars in Sevilla. En inderdaad, het is smullen geblazen bij La Bartola. Bemachtig een plaatsje langs het raam en bestel één van de originele tapas, ook vegetariërs kunnen hier met een gerust hart aanschuiven. Je bestelt hier bijvoorbeeld ravioli gemaakt van gevulde courgette of gefrituurde courgettebloemen.

Bodega Santa Cruz

Bodega Santa Cruz Las Columnas is een begrip in Sevilla. Het is er eigenlijk altijd lekker druk, met zowel locals als toeristen. Of je er nu ’s ochtends vroeg langs loopt of ’s avonds laat, er staan altijd mensen buiten te genieten van de tapas. Deze zijn ten eerste helemaal niet duur, behoorlijk goed van kwaliteit en de sfeer is ook nog eens helemaal goed.

Mercado Lonja del Barranco

Mercado Lonja del Barranco is een oude markthal aan de oevers van de rivier. Deze is helemaal verbouwd en opgeknapt en je vindt er nu een keur aan restaurantjes. Bestel een lokaal biertje, probeer de lekkerste Spaanse wijnen of een goede cocktail en bestel wat lekkers. Waar je ook zin in heb, je vindt het bij Mercado Lonja del Barranco. Er zijn zoetigheden, broodjes, maar ook paella, oesters, sushi en pintxos. Voor de deur zijn enorme terrassen aan de rivier om lekker te genieten.

El Rinconcillo

Wandel vooral even naar binnen bij de oudste bar van Sevilla: El Rinconcillo. Je eet hier het liefst aan de bar. Bestel traditionele tapas, zoals de locale gazpacho salmorejo, spinazie met kikkererwten of kabeljauw. Je bestelling wordt met krijt op de bar gekladderd en uitgeveegd zodra je hebt betaald. Ontzettend sfeervol.

Kukuchurro

Zeg je een stedentrip Sevilla dan zeg je Kukuchurro, want hier eet je de beste churros in de stad. Het geheime recept is al 140 jaar in de familie, maar verwacht alles behalve oubolligheid. Je kunt de churros namelijk gewoon to go meenemen. Handig als je ’s ochtends geen zin hebt om ergens te gaan zitten voor je ontbijt, maar wel zin hebt in iets lekkers.

Hops & Dreams

Eerlijk is eerlijk, in Spanje bestel ik meestal wijn en in Andalusië kan ik een tinto de verano niet weerstaan. Maar in Spanje is een geweldige craftbeer beweging gaande en daarom vind ik het ook superleuk om tijdens een Spaanse stedentrip lokale biertjes te proberen. En in Sevilla kun je dan bijvoorbeeld bij Hops & Dreams terecht. Het interieur van de bar is heel leuk met een erg spannend uitziende tap. De vaten wisselen elke paar dagen, dus er valt altijd wat nieuws te ontdekken. De menukaart is trouwens ook heel interessant, dus bestel vooral wat lekkers bij je bier.

Filo

Als je even geen tapas meer kunt zien, dan is brunch, lunch of avondeten bij Filo echt een aanrader. Je kunt hier terecht voor fijne ontbijtjes, smoothies en sandwiches, maar vooral voor geweldig vullende salades en hamburgers. In het weekend is Filo een geweldige plek om te brunchen. Er zijn twee vestigingen in Sevilla, beide zijn leuk.

Arte y Sabor

Arte y Sabor ligt op één van de meest levendige pleinen van Sevilla, Alameda de Hércules . Het ligt op aardige loopafstand van het oude centrum, dus je voelt je even helemaal in het echte Sevilla. Op het terras is het genieten met een drankje. Ook een aanrader met kinderen, want die kunnen even helemaal los op één van de speeltuintjes op het plein. Je geniet hier bovendien van traditionele tapas, gecombineerd met noord Afrikaanse smaken. Er staan ook vegan opties op de kaart.

El Pintón

Oud ontmoet nieuw en fris bij El Pintón. Het is de perfecte plek om tapas te eten en cocktails te drinken. Het restaurant is gebouwd in een aaneenschakeling van oude gebouwen, die prachtig wit geschilderd zijn. Het heeft een industriële uitstraling, maar wel met echt Andalusische details en prachtige tegels op de muren. Een aanrader. Ook het terras, aan één van de meest gezellige straatjes in het centrum van Sevilla, is heel gezellig.

Bodega Donaire

Bodega Donaire in Alfalfa is een ontzettend gezellige bar. Perfect om neer te ploffen aan het begin van de avond om even te genieten van een drankje, voordat je gaat uit eten. Goed, bestel bij je drankje dan ook maar meteen een fijne borrelplank. Want de plankjes vol fijne vleeswaren en kaasjes zijn echt heel erg lekker.

Bodega La Mina

Spaanser komen bars eigenlijk niet. Bij La Mina, in de levendige wijk Alfalfa, bestel je binnen een biertje en vervolgens drink je die aan de bar op of al staand buiten. Het liefst al druk gebarend en kletsend met één van de locals. Zij komen er graag om na het werk samen even de dag door te nemen of ontmoeten er vrienden in het weekend. Een lokale topper wat mij betreft.

Hotels in Sevilla

La Parada de Marqués

Kleinschalig logeren, in een prachtig traditioneel Andalusisch hotel. Maar wel in stijl. De kamers van La Parada del Marqués zijn heerlijk fris en licht, soms voorzien van een houten vloer of een prachtige mozaïeken vloer. Sommige kamers hebben een fijn terras, anderen een leuk zitje in een erker. Daarnaast is er voor alle gasten een groot dakterras met zitjes en ligstoelen, om lekker van de zon en een drankje te genieten.

Hostal Plaza Santa Cruz

Centraler kun je bijna niet logeren in Sevilla, want Hostal Plaza Santa Cruz bevindt zich in Barrio Santa Cruz, de prachtige oude wijk in hartje Sevilla. Je wandelt binnen een minuutje naar de kathedraal en in de directe omgeving vindt je allemaal leuke bars en restaurants. De kamers van het hotel zijn lekker licht en kleurrijk ingericht, met heel fijne bedden en mooi behang. Alle kamers liggen rondom een mooie, traditionele patio en je kunt gebruikmaken van het dakterras.

Hotel Fernando III

Hotel Fernando III ligt in één van de leukste buurtjes in het centrum van Sevilla, aan de rand van Barrio Santa Cruz. De kamers zijn ontzettend ruim en comfortabel. Maar nog veel belangrijker: er is een zwembad op het dakterras. Vanaf dit dakterras heb je een schitterend uitzicht over de kathedraal en andere bekende bezienswaardigheden van Sevilla. ’s Ochtends kun je er genieten van een fijn ontbijt, en je wandelt binnen een paar minuten naar de leukste restaurants en tapasbars van de stad.

Welldone Metropole

Oke, je logeert nog net niet in La Setas de Sevilla, maar dichterbij kun je echt niet logeren. Welldone Metropole heeft kamers met uitzicht op Metropole Parasol, één van de leukste bezienswaardigheden in Sevilla. De kamers zijn fris en strak ingericht en hebben een klein keukentje, zodat je altijd even een drankje kunt klaarmaken en op je eigen terras of boven op het dakterras kunt genieten van het geweldige uitzicht.

Artikelen over Sevilla

Meer stedentrips in Spanje

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer