door Esther
Stedentrip Koblenz, bezienswaardigheden Koblenz | Mooistestedentrips.nl

Koblenz ligt tussen de rivieren Moezel en Rijn en heeft schitterende vergezichten over het water en de ruige heuvels. Bezoek er kastelen, ga winkelen in één van de grote winkelcentra of het gezellige stadshart, wandel langs het water en kom bij op één van de terrasjes op een gezellig plein. Een verrassende stedentrip Duitsland, dus. Je bent vanuit Nederland binnen een paar uur al in Koblenz. Bekijk alle tips over een stedentrip Koblenz.

Stedentrip Koblenz, bekijk alles over Koblenz, Duitsland | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Koblenz, bekijk alles over Koblenz, Duitsland | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Koblenz, bezienswaardigheden Koblenz | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Koblenz, bezienswaardigheden Koblenz | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Koblenz, bekijk de Altstadt van Koblenz | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Koblenz, bekijk de Altstadt van Koblenz | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Koblenz, tips Koblenz | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Koblenz, tips Koblenz | Mooistestedentrips.nl

Beste reistijd Koblenz

Een weekendje of stedentrip Koblenz kan eigenlijk altijd wel, maar in de zomer is Koblenz het mooist. Dan staan de pleinen vol terrassen, draait de kabelbaan op volle toeren en is het een gezellige drukte langs het water. Ook rond kerstmis is het leuk in Koblenz: geen massale kerstmarkten, maar leuke kleine markten op alle pleinen van de stad.

Trein naar Koblenz

Met de trein ben je vanuit Nederland zo in Koblenz. Vanuit Utrecht hoef je bijvoorbeeld alleen maar over te stappen in Düsseldorf of Keulen. De reistijd is zo’n 3,5 uur. Je reist bovendien behoorlijk goedkoop met de trein naar Koblenz. Als je ongeveer 3 maanden van te voren boekt, kun je de goedkoopste kaartjes reserveren.

Auto naar Koblenz

Ben je in de buurt van Koblenz op vakantie (Rijnland-Palts is bij Nederlanders erg populair!) en heb je zin in een dagje Koblenz? Het centrum van Koblenz is prima te bereiken met de auto. In het centrum zijn parkeerplaatsen genoeg.

Openbaar vervoer Koblenz

Koblenz is niet erg groot en het is eigenlijk niet nodig om het openbaar vervoer te gebruiken. De stad is goed te belopen. Toch liever het openbaar vervoer nemen? Dan is de bus de gemakkelijkste en voordeligste optie.

Bezienswaardigheden Koblenz

Deutsches Eck
Op deze punt komen de Rijn en Moesel samen. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over het water, de omliggende heuvels en de stad. Op de Deutches Eck staat ook het enorme monument voor Keizer Wilhelm I.

Vesting Ehrenbreitstein
Vanaf de Deutches Eck heb je een schitteren uitzicht op deze vesting aan de overkant van de Rijn, dramatisch bovenop een heuvel gebouwd. Het bestaat al vanaf de 10de eeuw en heeft door de eeuwen heen meerdere functies gehad. Nu doet de vesting dienst als het Koblenz Landesmuseum en zijn er allerlei technische objecten en archeologische vondsten uit de omgeving te zien. Maar vooral het uitzicht vanaf de 118 meter hoge heuvel is schitterend. Tijdens je stedentrip Koblenz moet je de vesting zeker hebben bezocht.

Kabelbaan
De leukste, en gemakkelijkste, manier om de Vesting Ehrenbreitstein te bereiken is om de kabelbaan over de Rijn te nemen. Een retourtje kost €8. Er zijn ook kaartjes in combinatie met toegang tot de vesting verkrijgbaar.

Peilhuis
Ingeklemd tussen twee grote rivieren kan het bijna niet anders dan dat Koblenz door de eeuwen heen met overstromingen te maken heeft gehad. En dat is ook zeker het geval. Op het peilhuis, aan de oever van de Rijn, zie je hoe hoog het water heeft gestaan. Het huisje werd door de eeuwen heen ook gebruikt als Rijnkraan, maar nu kun je er ook even genieten van een drankje en het uitzicht over de rivier.

Moeder Beethoven Huis
Zoals de naam al doet vermoeden, werd de moeder van Ludwig von Beethoven hier geboren. Sinds de jaren ’70 is het huis een museum waarin de geschiedenis van Koblenz-Ehrenbreitstein en de familie Keverich wordt voorgesteld. Bovendien is hier een grote Beethovenverzameling te zien over Beethoven’s jeugd, zijn vriendschappen met onder andere Franz Gerhard Wegeler en zijn periode in Wenen. Toegang is gratis.

Fort Asterstein
Op de rechter Rijnoever vind je het schitterende Fort Asterstein dat in de 19de eeuw moest dienen om Koblenz en de vesting Ehrenbreitstein te verdedigen. Nadat het in onbruik was geraakt, verdwenen de buitenmuren en takelde het fort behoorlijk af. In de jaren ’90 besloten inwonders van Koblenz om de vesting helemaal schoon te maken, op te knappen en voor publiek open te stellen. Zowel overdag als ‘snachts kun je nu mee met rondleidingen.

Fort Konstantin
Vanaf het station kun je dit fort goed zien liggen. Het maakte deel uit van de voormalige vesting Koblenz. In de Tweede Wereldoorlog werden in het fort schuilkelders gebouwd voor de treinreizigers en omwonenden van het station.

Ludwig Museum
In het schitterende Deutschherrenhaus vind je het Ludwigmuseum, waar je verschillende exposities kunt bezoeken. De collectie concentreert zich vooral op de periode na 1945 en bevat vele moderne werken, bijvoorbeeld van Picasso, Jean Dubuffet, Wols, Pierre Soulages en Serge Poliakoff en diverse Franse modernisten.

Rijn Museum
Aan de voet van de vesting Ehrenbreitstein ligt dit het Rijn museum met daarin alles wat je maar wilt weten over het leven langs de Rijn, visvangst, biologie en zelfs Rijnromantiek!

Eten en drinken in Koblenz

Café Miljöö
Een ontzettend leuk, intiem restaurant vlakbij de Liebfraukirche. Hier moet je tijdens je stedentrip Koblenz zeker een keer naartoe. Een simpele kaart, met heerlijke gerechten. Probeer vooral de Duitse tapas eens. In de zomer heeft het café ook een gezellig terras.

Pfefferminzje
Heel goede koffie of thee kopen of een glas wijn drinken met wat lekkers erbij? Dan kun je bij Pfefferminzje prima terecht: een erg leuk huiskamerrestaurant met een gezellige tuin.

Einstein
Een groot bar-restaurant met een flink terras. Helemaal opgedragen aan Einstein. Waar je ook kijkt, overal in het restaurant hangen schilderijen waarop de wetenschapper is afgebeeld. Einstein is een goede plek om cocktails te drinken, maar de wijnkaart is ook erg goed.

Café Extrablatt
Brunchen op zondagochtend? Dan is Extrablatt de plek om naartoe te gaan. Voor een klein bedrag mag je gebruik maken van het buffet en je mag je bordje zo vaak volscheppen als je wil. Ook voor een kop koffie en een simpele lunch is Extrablatt een goede plek.

Hotels in Koblenz

Ibis Koblenz

Centraal logeren in Koblenz, voor een kleine prijs? Dan zit je bij Ibis Koblenz wel goed. Vlakbij het station en op 5 minuten lopen van de oude stad. De kamers zijn eenvoudig, maar ontzettend netjes. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet dat extra lang geopend is.

Sander Hotel

Het Sander Hotel is een geweldige optie als je een stedentrip Koblenz met de auto maakt. Het hotel heeft namelijk een eigen parkeerplaats waar je voor een goede prijs kunt parkeren. Het hotel ligt vlak aan de Altstadt en je kunt vanuit het hotel heel gemakkelijk de leukste plekken van de stad ontdekken. De kamers zijn ontzettend comfortabel met lekkere bedden. En het ontbijt is heerlijk.

Diehl’s Hotel

het Diehl’s Hotel is één van de leukste en mooiste hotels voor een stedentrip Koblenz. Er is een geweldig terras met uitzicht over de rivier en de oude stad. De kamers zijn ruim en lekker comfortabel. Vanuit de meeste kamers heb je ook een prachtig uitzicht.

GhOtel

Het GhOtel is een mooi designhotel in het centrum van Koblenz, waar je voor een leuke prijs in stijl kunt overnachten. De kamers zijn erg comfortabel ingericht. Dit hotels heeft een eigen parkeergarage. Ook als je de fietsen mee hebt, is een verblijf in dit hotel een aanrader, want je kunt je fiets veilig in de stalling parkeren.

Artikelen over Koblenz

Bekijk alle stedentrips Duitsland

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer