De mooiste hammams in Marrakech

door Esther

Een bezoek aan de hammam mag niet ontbreken tijdens een stedentrip Marrakech. Na een behandeling in één van deze traditionele badhuizen voel je je helemaal als herboren. Je kunt naar een échte hammam, waar de locals ook komen, en je voor een prikkie laten schoon schrobben. Maar het is leuker om een iets luxere hammam te bezoeken en je lekker te laten verwennen. Want ook deze luxe hammams zijn eigenlijk helemaal niet zo duur. Voor zo’n €40 heb je een uitgebreide behandeling, een manicure- en pedicurebehandeling. Dit zijn de mooiste hammams in Marrakech.

Stedentrip Marrakech & een bezoek aan de hammam

Naar de hammam: wat kun je verwachten?

Tijdens een bezoek aan de hammam wordt je huid eens even goed onderhanden genomen om vervolgens helemaal verwend te worden.

  • Stomen
    Bij binnenkomst in de hammam, ga je eerst naar het stoombad. Tijdens het stomen, kun je met een kommetje water over jezelf gieten, zodat je niet oververhit raakt. Maak ook je haar en nek goed nat. Vergeet, voordat je naar de hammam gaat niet om je make-up af te halen.
  • Gommage
    Bij elke hammam krijg je een scrubhandschoentje. Nadat je warm gestoomd bent, word je ingesmeerd met zwarte zeep die exfoliërend werkt en vervolgens krijg je een flinke scrubbeurt. Niet schrikken, die kan er nogal hard aan toe gaan. Maar daarna heb je ook geen enkele dode huidcel meer op je lijf! Na de gommage wordt ook je haar gewassen, mits je dat wilt.
  • Afspoelen
    Spoel je even goed af, zodat er geen zeepresten meer op je lijf zitten.
  • Massage
    Niets is zo lekker als een massage met heerlijke geurende arganolie. Bij een goede hammam laat het personeel je altijd eerst zeep, shampoo en massageolie ruiken en voelen, voordat ze het opbrengen. Heb je een gevoelige huid of wil je een bepaalde behandeling overslaan, dan kun je dat gewoon aangeven.
  • Nog even bijkomen
    Na je massage ben je helemaal loom en ontspannend. Bovendien is je huid heerlijk glad! Wikkel je in een grote handdoek of een badjas en kom nog even bij met een tijdschrift en een kopje muntthee.
  • Extra behandelingen
    Naast de standaard behandelingen, zoals de gommage en het wassen van je haar, kun je in veel hammams ook extra behandelingen bij boeken, zoals een manicure, pedicure, schoonheidsbehandeling van je gezicht, henna-behandeling, gezichtsmasker of body-wrapping.

Stedentrip Marrakech. Naar de hammam in Marrakech: Hammam de la Rose | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Marrakech. Naar de hammam in Marrakech: Hammam de la Rose | Mooistestedentrips.nl

Hammam de la Rose
Een geweldige hammam in de medina van Marrakech. De sauna’s en massagekamers zijn prachtig ingericht met blauwe en groene tinten. Het personeel is kundig en respectvol. Je kunt diverse hammam- en beautybehandelingen ondergaan. Bij het weggaan, krijg je een leuke attentie.

Le Bain Bleu
In deze nog nieuwe Riad vind je een prachtige, lichte hammam. Voor je aan je hammam-behandeling begint kun je je kleding in een locker doen en krijg je een badjas en slippers. De meest uitgebreide behandeling bestaat uit stomen, een gommage en moddermasker, gevolgd door een massage van ongeveer een uur. Een geweldige plek om je te laten verwennen.

Les Bains de Marrakech
Een aanrader als je voor een kleine prijs toch een uitgebreide hammam-ervaring wilt. Voor zo’n €25 heb je al een behandeling met scrub, bodymask en massage. Maar je kunt jezelf ook in een ‘stimulerend’ bad laten zakken, bijvoorbeeld gevuld met tijm en rozemarijn of rozenblaadjes.

Stedentrip Marrakech. Naar de hammam in Marrakech: Les bains de Marrakech | Mooistestedentrips.nl

Royal Mansour
In één van de duurste hotels van Marrakech vind je een schitterende hammam. Deze lijkt werkelijk te zijn weggelopen uit het sprookje van 1001 nacht. Vooral het overdekte zwembad is zalig om even een baantje trekken, om vervolgens neer te ploffen in één van de comfortabele lounge stoelen en even weg te dommelen. Ga je naar de hammam, dan is de gezichtsbehandeling met Sisley-producten een aanrader.

Stedentrip Marrakech. Naar de hammam in Marrakech: Royal Mansour | Mooistestedentrips.nl

Medina Spa
Deze hammam, vlakbij het Djeema el Fna plein, heeft een erg goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor iets meer dan €13 heb je al een hammam-behandeling met stomen en gommage. Voor €25 heb je de uitgebreide behandeling met scrub, body-wrap, voetscrub en -massage en een heerlijke massage van ongeveer een halfuur. Vooral een aanrader nadat je de hele dag hebt gewinkeld in de medina.

Vanzelfsprekend mocht ik, vanwege de privacy van de bezoekers, geen foto’s maken in de verschillende hammams. Gelukkig waren de hammams vriendelijk genoeg om mij van foto’s te voorzien. 

Ben jij in een hammam geweest tijdens een stedentrip Marrakech? Wat was jouw ervaring?

Lees meer over Marrakech

  • Het leuke aan een stedentrip Marrakech is dat je vanuit de stad de rest van Marokko ook goed kunt ontdekken. Het is een schitterend land. Bekijk de leukste dagtrips vanuit Marrakech. Je kunt bijvoorbeeld een dagtrip naar het prachtige badplaatsje Essaouira maken, maar het is misschien net zo leuk om er een paar dagen te blijven. In het artikel Essaouira: light versie van Marokko zet ik al mijn tips op een rijtje.
  • In de winter naar Marrakech? Leuk, doen! Ik ging in de kerstvakantie naar Marrakech. Lees mijn ervaringen in het artikel: Marrakech, leuke winterzon bestemming.
  • Lekker eten in Marrakech is helemaal geen punt. Je kunt eten op sprookjesachtige locaties of op dakterrassen met fantastisch uitzicht. Bekijk de leukste cafés en restaurants in Marrakech.
  • Natuurijk word je in Marrakech als een magneet naar de Medina getrokken, het kleurrijke oude hart van de stad. Maar sla ook een bezoekje aan de Ville Nouvelle van Marrakech en de schitterende Jardin Majorelle niet over.
  • Lijkt een bezoek aan Marrakech je wel wat, maar ben je ook nieuwsgierig naar de andere Koningssteden in Marokko? Begrijpelijk. In het artikel Rondreizen langs de Koningssteden in Marokko leg ik je alles uit over deze bijzondere reis.

Volg Mooistestedentrips.nl ook via
FacebookTwitterBloglovin’InstagramNieuwsbrief

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer