Maastricht in winterse sferen

door Esther

Wil je in de kerstperiode een leuke winterse stedentrip maken, maar geen uren rijden? Geen zorgen, want in Nederland kun je ook heel leuk naar de kerstmarkt. Ga bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Maastricht. Stiekem is Maastricht gewoon heel leuk in de winter. Met een prachtige lichtjesroute en een totaal omgetoverd Vrijthof. Heb je zin om deze winter naar Maastricht te gaan? Dit kun je er allemaal doen.

Kerstmarkt in Maastricht: Het Vrijthof

In de kerstperiode is het Vrijtof in Maastricht misschien wel het mooiste plein van Nederland. Het plein is namelijk omgetoverd tot één grote kerstmarkt, met tientallen kraampjes. Overal knispert het houtvuur en kun je gezellig borrelen. Weer of geen weer, je kunt altijd een paar schaatsen huren (of op je eigen schaatsen) en een rondje schaatsen op de overdekte schaatsbaan. Of kruip dicht tegen elkaar aan en maak een ritje in het reuzenrad, kun je meteen genieten van het schitterende uitzicht over verlicht Maastricht.

Kerstmarkt in Maastricht: kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht | Mooistestedentrips.nl

December in Maastricht (foto door: Magisch Maastricht) | Mooistestedentrips.nl

Sfeervolle winterwandelingen

Het maakt niet uit dat het koud en guur is. Zodra het donker wordt, gaan de lichtjes aan en verandert Maastricht in een sprookje. Al jaren is de lichtroute een enorm succes en ook dit jaar verlichten de lichtjes weer een prachtige route door de stad. Loop door de mooiste straatjes van Maastricht en geniet van de prachtig verlichte etalages en pleinen. De route voert langs de bekende historische bezienswaardigheden van Maastricht, culinaire hotspots en de leukste wijken van de stad zoals, Wyck, Céramique en het Jeker- en Stokstraatkwartier. Je kunt de lichtroute online bekijken of downloaden.

Kerstshoppen in Maastricht

Of je nu houdt van antiek, winkelen op de markt of schitterende vintage: winkelen in Maastricht stelt nooit teleur. Bijzonder is dat in Maastricht de uitverkoop niet per se in een bepaalde maand of seizoen valt, dat bepalen winkels gewoon lekker zelf. In Wyck vind je de mooiste vintage winkels en hippe adresjes, in het Stokstraatkwartier vind je stijlvolle boetieks en bij winkelcentra zoals Mosae Forum & Entre Deux kun je terecht voor de bekende grote merken. Sla natuurlijk ook de boekwinkel in de Dominicanenkerk niet over. Niet alleen een schitterende plek om te winkelen, maar je vindt er geheid cadeautjes voor je vrienden en familie.

Kerstshoppen in Maastricht: Boekwinkel Dominicanen | Mooistestedentrips.nl

Winkelen in Maastricht: vintage winkels Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Eten in een kazerne of bij de brandweer

Uit eten gaan in Maastricht is helemaal niet moeilijk, er zijn zo veel leuke restaurants in Maastricht. Dat gezegd hebbende, kun je best nog een beetje keuzestress hebben, want waar is het leuk. Ik vond het tijdens mijn laatste stedentrip Maastricht heel leuk om te eten bij Brandweer Kantine in het hippe Sphinxkwartier. Dit restaurant is gevestigd in de oude brandweerkazerne van de wijk en het resultaat is echt top. Het is een gigantische ruimte, dus vaak ruimte genoeg, en het is ook een heel populaire plek bij locals.

Als je het niet erg vindt om het centrum achter je te laten, en je bijvoorbeeld een fiets hebt gehuurd, dan kan ik je ook Tapijn aanraden. Dit café en restaurant is gevestigd in de oude kazerne van Maastricht en het is hier ontzettend gezellig. Ga je in het weekend, dan is reserveren wel een goed idee. Wil je liever niet te ver weg, dan vind ik ’t Wycker Cabinet een goed idee. Een fijne klassieke bistro met een goede kaart en mooie wijnen.

Uit eten in Maastricht: Brandweer Kazerne | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Maastricht: Tapijn | Mooistestedentrips.nl

Logeren bij Townhouse Hotel

Er is een keur aan heel leuke, en goed betaalbare, hippe hotels te vinden in Maastricht. En één ervan is het Townhouse Hotel, gelegen op steenworp afstand van het station en op enkele minuten wandelen van de leukste restaurants en cafés in Maastricht en het centrum van de stad. De kamers zijn heel comfortabel en verrassend huiselijk ingericht. Echt leuk dat het stiekem helemaal niet hotel-achtig overkomt. Dat is beneden trouwens ook zo, waar goudvissen je verwelkomen, je lekker in een hoek kunt wegkruipen met een boek. Heb je zin in wat lekkers: gewoon zelf pakken en opschrijven wat je hebt gepakt. Wel zo gemakkelijk.

Leuk hotel in Maastricht: Townhouse Hotel, Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Leuk hotel in Maastricht: Townhouse Hotel, Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Leuk hotel in Maastricht, Townhouse Hotel in Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Naar de kerstmarkt Maastricht? Zo doe je dat

Bewaar op Pinterest

Stedentrip Maastricht in de winter: ga naar de kerstmarkt in Maastricht of ga lekker kerstshoppen in Maastricht | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer