Bezienswaardigheden Koblenz

door Esther

Koblenz ligt op een interessant kruispunt. Precies tussen de rivieren Moezel en Rijn en tussen drie bergketens: de Hunsrück, de Eifel en het Westerwald. De Romeinen vonden het al een strategisch plekje en tot op de dag van vandaag is het fijn toeven in Koblenz. Op de gezellige pleinen en langs de oevers van de rivieren. En er is genoeg te doen in Koblenz. Bekijk de top bezienswaardigheden Koblenz.

Samen met een vriendin wandelde ik langs de oevers van de Rijn langs richting Deutsches Eck. Vol enthousiasme vertelde ze me dat op deze plek de Rijn en Moezel samenkomen. ‘Nou en?’, dacht ik nog. Totdat ik het natuurgeweld zag dat daarmee gepaard gaat. De twee rivieren komen al klotsend en kolkend samen en er is duidelijk te zien dat het water van de Moezel en Rijn een totaal kleur heeft en samen verder stromen in een heel nieuwe kleur. Toch best interessant. Oh ja, en er zoefden bakjes van een enorme kabelbaan over de rivier. Ofwel, van Koblenz moest ik meer weten.

Naar Koblenz: de voorbereidingen

Logeren in en rondom Koblenz

Loft Keane

Loft Keane, Koblenz | Mooistestedentrips.nl

Wil je heerlijk logeren in Koblenz op een wel heel bijzondere plek, dan is Loft Keane een aanrader. Het leuke appartement is gelegen op de bovenste etage van een mooi historisch huis. Er is een heerlijke woonkamer, slaapkamer en volledig ingerichte keuken. De echte bonus is het dakterras, met prachtig uitzicht.

Belvilla in Kalt

Vakantiehuisje Moezel, Vulkaaneifel, Rheinland Pfalz | Belvilla in Kalt | Mooistestedentrips.nl

Wil je niet alleen Koblenz ontdekken, maar gewoon lekker vakantie vieren in Rheinland Pfalz? Dit vakantiehuisje in Kalt is schitterend gelegen, tussen de Moezel en Vulkaaneifel. Zonder twijfel één van de mooiste plekjes in Duitsland. Het vakantiehuisje is prachtig gelegen in de natuur, met fraaie vergezichten vanaf het terras of de tuin. Het huisje is heerlijk comfortabel ingericht, met drie fijne slaapkamers, een flinke woonkamer, compleet ingerichte keuken en een terras en tuin. Hier is het fijn vakantie vieren.

Landal Mont Royal

Landal Mont Royal | Mooistestedentrips.nl

Lekker vakantie vieren in een leuk vakantiehuisje, een dagje naar Koblenz, lekker wandelen of fietsen en mooie streekwijnen proeven? Dan is Landal Mont Royal een fijne plek om te logeren. Het park is prachtig gelegen tussen de wijnvelden, met mooie vergezichten over het Moezeldal. Er zijn verschillende typen vakantiehuisjes om uit te kiezen. Vanuit Landal Mont Royal haak je zo aan op mooie wandel- en fietsroutes. Ook op het vakantiepark is genoeg te doen. Er zijn verschillende restaurants en er is een overdekt zwembad. Het vakantiepark is erg kindvriendelijk.

Center Parks Eifel

Center Parks Eifel | Vakantie Center Parks Eifel

Center Parks Eifel ligt prachtig, middenin de Vulkaaneifel. Vanuit dit park kun je geweldig wandelen, fietsen en leuke steden, zoals Koblenz, Trier en Cochem bezoeken. De vakantiehuisjes op het park liggen beschut tussen de heuvels op het park. Je kunt kiezen uit huisjes van vier tot en met acht personen. Op het vakantiepark vind je een groot overdekt zwembad en maar liefst vijf restaurants.

Bezienswaardigheden Koblenz

Deutches Eck

Om maar meteen met die Deutches Eck in huis te vallen: de samenvloeiing van de rivieren Moezel en Rijn is altijd al belangrijk geweest in de Duitse geschiedenis. De Duitse Orde sloeg op deze plek in de 13de eeuw al kamp op. Aan het einde van de 19de eeuw kwam er een gigantisch standbeeld van Kaiser Wilhelm I te staan, dat flink werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De sokkel bleef leeg, totdat Oost- en West-Duitsland weer één werden. En Wilhelm kijkt sinds 1993 weer over de rivieren uit. Er ligt een mooi park rondom.

Deutsches Eck | Mooistestedentrips.nl

Koblenz Seilbahn

De kabelbaan van Koblenz (de Koblenz Seilbahn) is zo’n gevalletje: lekker toeristisch, gewoon doen. Want vanuit de kabelbaan heb je simpelweg een geweldig uitzicht over de rivieren, de stad en de omliggende heuvels. Je wordt bovendien afgezet bij Festung Ehrenbreitstein, één van de top bezienswaardigheden Koblenz.

Festung Ehrenbreitstein

Een bezoekje aan Festung Ehrenbreitstein is simpelweg iets dat je echt moet doen in Koblenz. Het stervormige fort steekt bijna 120 meter boven de Rijn uit en als je er eenmaal door de kabelbaan bent afgezet, kun je door een prachtig labyrint aan gangen, hoge muren en prachtige overblijfselen van ooit gestreden strijden. Naast dat je er kunt genieten van het mooie uitzicht over de rivieren en de stad kun je in het fort verschillende musea bezoeken, zoals een archeologiemuseum, een streekmuseum en fotografiemuseum. Tussendoor kun je even bijkomen in één van de cafés.

Festung Ehrenbreitstein | Mooistestedentrips.nl

Museum in Festung Ehrenbreitstein | Mooistestedentrips.nl

Mittelrhein-Museum

Het Mittelrhein-Museum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Koblenz. Je maakt in dit museum een leuke tijdreis door de ruim 2000 jaar oude geschiedenis van Koblenz. Je kunt er niet alleen vele schilderijen bewonderen, maar ook meubels, textiel, munten en porselein.

Sint Kastor Basiliek

Net achter de Deutsches Eck zie je de torenspitzen van de Sint Kastor Basiliek al. Het is de oudste kerk van Koblenz en hij staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet zo gek, want de oudste delen van de kerk en het aangrenzende klooster stammen uit de 12de eeuw. Hier werd ooit het Frankische Rijk verdeeld. Grote delen van de kerk zij  nog authentiek en dat is echt bijzonder om te zien.

Sint Kastor Basiliek | Mooistestedentrips.nl

Schloss Stolzenfels

Eén ding dat je zeker moet doen in Koblenz is één van de prachtige kastelen rondom de stad bezoeken. Je ziet ze vaak vanaf de oevers van de rivier tussen al het groen in de heuvels uit piepen. En een paar minuten buiten het centrum vind je Schloss Stolzenfels dat rond de 14de eeuw werd gebouwd. Het werd na een bombardement in de 17de eeuw helemaal herbouwd en het lijkt wel uit een sprookjesboek te zijn weggelopen. Het is namelijk gebouwd in een neogotische stijl, maar dan wel de romantische variant.

Alleen al de wandeling naar Schloss Stolzenfels, door de prachtige tuinen, is de moeite waard. Ga mee met een rondleiding, zodat je ook de pracht en praal in het kasteel kunt bewonderen. Om de parketvloeren te sparen, moet je even slofjes over je schoenen aan.

Schloß Stolzenfels | Mooistestedentrips.nl

Schloß Stolzenfels | Mooistestedentrips.nl

Kurfürstliches Schloss

Dit gigantische keurvorstelijk paleis staat trots aan de oevers van de Rijn en werd in de 18de eeuw gebouwd door de prins van Saksen. Na de Franse revolutie, toe Koblenz kortstondig onder Franse heerschappij was, ging het paleis naar de Pruisen. Het café van het paleis is een geweldige plek om even bij te komen en over de mooie tuinen en de rivier te kijken.

Jesuïtenplatz

Dit is wat mij betreft één van de mooiste bezienswaardigheden Koblenz, puur en alleen al omdat het gewoon het mooie plein van de stad is. De Jesuïtenplatz ligt middenin de knusse altstadt van Koblenz en is vernoemd naar de jezuïetenorde die er tot de 18de eeuw gevestigd was. Je ziet er het prachtige barokke stadhuis van de stad, omringd door torenspitsen en een grote boog.

Doen in Koblenz: Jesuïetenplatz | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Koblenz en omgeving

Bewaar op Pinterest!

Bezienswaardigheden Duitsland, Koblenz | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Erwin Heyman 19 februari 2020 - 18:31

Ik zou graag eens naar Koblenz gaan van vrijdag tot maandag om het prachtige landschap en uitzicht te bewonderen

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer