Trier centrum: de leukste tips

door Esther

Ben je toevallig in de buurt, op doorreis of logeer je in een vakantiehuisje aan de Moezel? Dan heb je misschien niet zo veel tijd om Trier te ontdekken en wil je misschien alleen even Trier centrum in. En dat is nog best een goed idee, want in Trier centrum vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kun je ontzettend goed eten bij een aantal restaurants. Bekijk mijn favorieten in Trier centrum.

Plan een stedentrip Trier

Hotels Trier Centrum

Hotel Trier centrum | Mooistestedentrips.nl

  • Ibis Styles Trier
    Hotel in Trier centrum? Het Ibis Styles Trier ligt echt in het hartje van de stad en is gevestigd in het schitterende oude pand van het postkantoor. De kamers zijn kleurrijk en supernetjes ingericht. ’s Ochtends kun je lekker ontbijten in het hotel en eromheen liggen een paar leuke restaurants. Vanuit het hotels wandel je zo naar de bezienswaardigheden in de stad.
  • Casa Chiara
    Kom je met de auto naar Trier? Dan is Casa Chiara een perfect hotel in Trier centrum. En goed betaalbaar bovendien, in vergelijking met omliggende hotels. De kamers zijn keurig en je loopt binnen een paar minuten naar Porta Negra en alle andere bezienswaardigheden in het stadshart. Het hotel heeft acht eigen parkeerplaatsen.
  • Romantik Hotel zur Glocke
    Kom je met je lief naar Trier en wil je er iets bijzonders van maken? Dan is dit hotel in Trier centrum echt een goed idee. De kamers hebben prachtige oude elementen, zoals balken en parketvloeren en heel fijne grote badkamers. Er is ook een leuk restaurant bij het hotel.

Trier centrum: de leukste tips

Porta Nigra

Trier centrum: Porta Negra | Mooistestedentrips.nl

In Trier centrum loop je als het ware tegen de Porta Nigra aan, de enige overgebleven Romeinse toegangspoort tot de stad. Na de val van het Romeinse rijk werd de poort omgebouwd tot kerk, maar onder Napoleon werd Porta Nigra weer een toegangspoort. Al zijn er nog wel wat overblijfselen van de kerk te zien.

Dom van Trier

Dom van Trier | Mooistestedentrips.nl

De kathedraal van Trier is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Trier centrum. De kathedraal is bovenop de resten van twee Romeinse paleizen gebouwen en later kwam daar de Liefbfraukirche bij. Daarom is de kathedraal een ratjetoe aan stijlen, maar wel heel interessant om te bezoeken. In de kerk kun je nog Romeinse overblijfselen zien, maar sla ook vooral de prachtige kloostertuin niet over.

Hauptmarkt

Trier Centrum: Hauptmarkt | Mooistestedentrips.nl

Bruisend en bijzonder middelpunt van Trier centrum is de historische Hauptmarkt. Dit centrale plein is omzoomd door een keur aan kleurrijke panden, in verschillende bouwstijlen. Bekijk de imposante fontein met Petrus in het midden van het plein, plof neer op een terrasje of neem even een kijkje in de St. Gangholf Kirche.

De deuren van Trier

De Hauptmarkt is niet het enige kleurrijke dat je in Trier centrum kunt vinden. Als je goed zoekt, vind je de mooiste kleurrijke deuren in de stad. Ik zag een heleboel mooie deuren Hinter dem Dom, Krahnenstraße en Johannisstraße.

De deuren van Trier #ihavethisthingwithdoors | Mooistestedentrips.nl

De deuren van Trier #ihavethisthingwithdoors | Mooistestedentrips.nl

Rheinisches Landesmuseum

Het Rheinisches Landesmuseum staat aan de rand van Trier Centrum, vlakbij de Konstantinbasilika. In het museum komt de geschiedenis van de stad en omgeving prachtig tot leven. Trier is namelijk al eeuwenoud en kwam tot bloei toen de Romeinen er de hoofdstad van het noorden van het Romeinse rijk van maakten. Er woonden echter al veel langer mensen op die plek. Aan schitterende archeologische vondsten geen gebrek dus in het Rheinisches Landesmuseum. Ik was vooral onder de indruk van de enorme mozaïekvloeren uit de Romeinse tijd, allemaal in zo goed als perfecte staat.

Thermen am Viehmarkt

Thermen am Viehmarkt | Mooistestedentrips.nl

Je kunt in de hele stad verschillende Romeinse thermen bekijken en in Trier centrum vind je de Thermen am Viehmarkt. Deze baden werden er ongeluk gevonden, bij opruimwerkzaamheden na de Tweede Wereldoorlog en in de jaren tachtig kwam de rest bloot te liggen bij de bouw van een parkeergarage. Je kunt nu de historische baden bekijken en de overblijfselen van Romeinse huizen die in de directe omgeving stonden.

Vereinigte hospitien

Vereinigte Hospitien, Trier | Mooistestedentrips.nl

Wijn proeven in Trier centrum is echt geen enkel punt. Er zijn namelijk genoeg wijnbars, die de lekkerste wijnen uit de directe omgeving van Trier serveren. Maar het is extra leuk om mee te gaan met een rondleiding door de Vereinigte Hospitien, waaronder zich de oudste wijnkelders van Trier zich bevinden. Ze zijn zo’n 1700 jaar oud en werden door de Romeinen gebouwd. Tijdens de rondleiding leer je alles over de geschiedenis van de wijnbouw rondom Trier en drink je twee glazen fijne, witte wijn.

Karl Marx Haus

Karl Marx Haus | Mooistestedentrips.nl

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden in Trier, gelegen in het centrum van de stad. Het Karl Marx Haus is het geboortehuis van Marx en hier leer je meer over het leven van de filosoof en schrijver. Het museum is ontzettend ruim en duidelijk opgezet. Je komt alles te weten over het Marxisme en welke stromingen hieruit zijn voortgevloeid.

Restaurants in Trier centrum

Weinstube Kesselstatt

Foto met dank aan Weinstube Kesselstatt | Mooistestedentrips.nl

Of je nu zin hebt in lunch, een drankje aan het einde van de middag of een fijne avondmaaltijd, Weinstube Kesselstatt is een geweldige keuze. Het is één van de oudste wijngoederen uit Trier en omgeving en alle wijnen die er worden geserveerd komen van eigen druiven. Bij de bar bestel je bovendien de lekkerste streekgerechten. Neem plaats op het terras, dat uitkijkt over de Dom. Binnen is het trouwens ook heel gezellig.

Løtt Café

Foto met dank aan Løtt Café | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste nieuwkomers in Trier centrum is Løtt Café, een ontzettend gezellige plek om koffie te drinken, te brunchen of lunchen. Het is een leuke, hippe tent. Ingericht met fijne retro meubels. Als het buiten ook maar enigszins aangenaam is zit bovendien het gezellige terras van Løtt Café meteen vol.

Café Hygge

De Nuestraße is misschien wel de meest kleurrijke en gezellige straat in Trier centrum. Het wemelt er in ieder geval van de leuke cafés en creatieve adresjes en Café Hygge is er één van. Hier strompel je ’s ochtends naartoe voor een goede bak koffie, een lekker ontbijtje of een flink stuk taart. Maar er uitgebreid brunchen of lunchen is er ook geen ramp.

Lees meer over Trier

Trier centrum: tips
Bewaar op Pinterest

Trier centrum: bekijk wat je allemaal kunt doen in Trier centrum | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer