Koffie drinken en ontbijten in Malaga: 6 leuke adresjes

door Esther

Dat je in Malaga geweldige tapas en overheerlijk vis kunt eten, komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Maar tijdens mijn stedentrip kwam ik ook heel leuke cafés tegen, perfect voor een goede kop koffie, geweldige authentieke churros en een fijn ontbijt. Logeer je in een appartement of heb je een hotel zonder ontbijt erbij gereserveerd? Hier kun je goed koffie drinken in Malaga en ontbijten in Malaga.

Ontbijten en koffie drinken in Malaga

Ontbijten in Malaga, met de beste churros van de stad

Tijdens je stedentrip Malaga wil je ongetwijfeld een bezoek brengen aan de centrale markt, de Mercado Central de Atarazanas, een keer bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Ga ’s ochtends vroeg naar de markt als alle verse koopwaar nog ruimschoots aanwezig is. Je hebt dan bovendien een goed excuus om een zijstraatje in te schieten en jezelf op de beste churros van Malaga te trakteren bij Casa Aranda. Je krijgt ze echt op zijn Spaans geserveerd: op een schoteltje, besprenkeld met suiker, naast een kopje dikke chocolademelk. Dopen en genieten maar. Dit is waarschijnlijk de beste manier om te ontbijten in Malaga.

Picnic Dreams

 Picnic Dreams Málaga | Mooistestedentrips.nl

Picnic Dreams Málaga (foto: met dank aan Picnic Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Het is niet helemaal toevallig dat ik dit adresje noem, want ik logeerde (naar volle tevredenheid) bij Picnic Dreams. Ik logeerde (voor een prikkie) in een gloednieuwe tweepersoonskamer met eigen douche en toilet en vond het er heerlijk. Een grote bonus is het café beneden waar je de hele dag terecht kunt om wat te eten en drinken. ’s Ochtends was het er goed toeven met een ‘doble café solo’ en een stapel pannenkoeken of wentelteefjes. Wat mij betreft was het hier prima ontbijten in Malaga. En ’s avonds staan er fijne tapas, lekkere wijnen en goede cocktails op het menu.

Dulces Dreams

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Dulces Dreams (foto: met dank aan Dulces Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: Dulces Dreams (foto: met dank aan Dulces Dreams) | Mooistestedentrips.nl

Dulces Dreams is de oudere broer van Picnic Dreams en ook een boetiekhostel. Het café beneden is inmiddels echt een instituut in Malaga en zowel locals als toeristen ploffen er heel graag neer op het terras. Niet zo vreemd, want Dulces Dreams zit in een van de mooiste historische straatjes van Malaga en heeft uitzicht op een fraaie kerk. Het is wat mij betreft één van de leukste plekken als je wil koffie drinken in Malaga. De kaart is dik in orde: je kunt er fijne broodjes, taartjes en sapjes bestellen.

Ontbijten tussen de zelfgemaakte schatten: La Recova

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: La Recova (foto met dank aan La Recova) | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken en ontbijten in Malaga: La Recova (foto met dank aan La Recova) | Mooistestedentrips.nl

Als je La Recova op het eerste gezicht ziet, zou je niet denken dat je daar nu eens op je gemakje kunt ontbijten. En dat is wel begrijpelijk. La Recova staat ook bekend als een winkeltje waar je fijne handgemaakte spullen kunt kopen en de zaak is dan ook van boven tot onder vol gestapeld met handgemaakte sjaals, handschoenen en kleding, maar ook met mooi aardewerk keramiek. Maar het is dus ook één van de leukste plekken om te ontbijten in Malaga. Het zal je niet verbazen, maar het ontbijt is ook helemaal huisgemaakt. Van het brood tot de jam. Alles wordt opgediend in schattige kleine schaaltjes. Ontzettend leuk.

Brunch it!

Foto met dank aan Brunch it! | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Brunch it! | Mooistestedentrips.nl

Brunch it! is nog niet eens zo heel lang open, maar nu al ontzettend populair bij zowel locals als toeristen. Het is er eigenlijk de hele dag door druk, wat een goed teken is. Het eetcafé is gevestigd in een straat aan de rand van het centrum van Malaga. Het is de wandeling trouwens wel waard, want in de straat zitten nog veel meer leuke cafés en delicatessenwinkels. ’s Ochtends zit je hier lekker met een vers belegd broodje of een flink stuk taart. ’s Middags en avonds kun je kiezen uit salades en pizza. Er staan goede wijnen en craft beer op de kaart, maar een fijn sapje bestellen kan ook.

Julia’s Bakery: ontbijten in Malaga

Foto met dank aan Julia's Bakery | Mooistestedentrips.nl

Nog een plek om leuk te ontbijten, maar ook qua koffie drinken in Malaga zit je bij Julia’s Bakery. Het zit in dezelfde straat als Brunch it! Dus je kunt kiezen. Julia’s is eigenlijk gewoon een heel mooie nieuwe bakkerij, maar dan wel een hele gezellige. Een perfecte plek als je wilt koffie drinken in Malaga met iets lekkers erbij, want ze maken hier de lekkerste taartjes en cupcakes. Maar ’s ochtends neerploffen en genieten van een lekker croissantje kan ook.

En waar eet je ’s avonds dan in Malaga?

’s Avonds barst Malaga uit haar voegen van de leuke tapasbars en eettentjes. Natuurlijk hoort een avondje tapas eten er wel bij tijdens je citytrip Malaga. Maar het is ook leuk om wat authentieke bars en restaurants te bezoeken. Neem een kijkje bij de leukste restaurants in Malaga.

Alle tips voor een stedentrip Malaga

Bewaar op Pinterest

Koffie drinken in Malaga & Ontbijten in Malaga: de leukste adresjes | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer