Kerstmarkt in Hannover

door Esther

Zeg je kerstmarkten, dan zeg je Duitsland. Hoewel ik geen groot fan ben van de Duitse taal brengt het woord ‘Weihnachten’ me helemaal in de kerststemming. Een stedentrip in december richting Duitsland om kerstmarkten te bezoeken, vind ik een erg goed idee. Ik ging onlangs naar de kerstmarkt in Hannover. Een aanrader. En naast de kerstmarkten in Hannover kan ik je de stad ook zeker aanraden voor een stedentrip. Bekijk de tips.

Kerstmarkt in Hannover, plan je bezoek

  • Je kunt de kerstmarkt in Hannover jaarlijks bezoeken. De kerstmarkt duurt van de laatste week november tot en met het weekend voor kerstmis.
  • Je reist heel gemakkelijk met de trein naar Hannover. Als je zo’n 3 maanden van te voren een kaartje koopt, vind je de goedkoopste tarieven.
  • Wist je trouwens dat je ook kunt vliegen naar Hannover? Gewoon rechtstreeks. Vergelijk vliegtickets Hannover en bekijk of dit goedkoop voor je uitpakt.
  • Er zijn veel leuke en goed betaalbare hotels in Hannover. Ik logeerde bij het Grand Mussmann Hotel, tegenover het station. Een perfecte locatie en een heel leuk hotel. Aanrader!
  • Lees alles over Hannover.

5x kerstmarkt in Hannover

Naar de kerstmarkt in Hannover is geen punt. Kerstmuziek, de geuren van glühwein, geroosterde amandelen en gesuikerde deegballetjes, handgemaakte kerstcadeautjes en houten kerstmannetjes. Over het hele centrum van Hannover verspreid, vind je leuke kerstmarkten. Maar er is in de adventperiode nog veel meer in Hannover te beleven.

Fins kerstdorp

Kerstmarkt in Hannover (foto door: Christian Wyrwa) | Mooistestedentrips.nl

Naast de grote kerstmarkt in Hannover, bij het Altes Rathaus, vind je ook leuke thema-kerstmarkten in Hannover. Eén van de leukste kerstmarkten die ik in Hannover zag, was het Finse kerstdorp. Muzikanten spelen er Finse kerstliedjes, je bestelt er glögl in plaats van glühwein en je koopt er bijzondere Finse producten, zoals zalmkaviaar, elandhuiden en Finse vodka. Heb je honger gekregen? De vers gerookte zalm is niet te versmaden.

Middeleeuwse kerstmarkt

Kerstmarkt in Hannover, bekijk de tips (foto door: Christian Wyrwa) | Mooistestedentrips.nl

De Beginenturm, waar het historisch museum van Hannover achter gevestigd is, is één van de meest historische gebouwen in de stad. Niet vreemd dus dat dit het toneel is van de middeleeuwse kerstmarkt. Je loopt er langs vuurkorven, kraampjes waar je spelletjes kunt spelen en ouderwetse cadeautjes en speelgoed kunt kopen.

Wunschbrunnen Wald

Men neme een paar kubieke meters zaagsel, een paar vrachtwagens vol dennenbomen- en takken en hop: een kerstmarkt ‘in het bos’ is geboren. Op de Holzmarkt ligt deze sprookjesachtige kerstmarkt verscholen tussen de bomen: Wunschbrunnen Wald. Supergezellig om een glaasje glühwein te drinken, terwijl je de geur van dennentakken opsnuift.

Schaatsen en sleeën in de Zoo

Kerstmarkt in Hannover: schaatsen in de zoo van Hannover (foto door: Christian Wyrwa) | Mooistestedentrips.nl

Als je wel wat meer wilt dan alleen een beetje glühwein drinken en broodjes worst eten, of als je met de kinderen naar Hannover gaat, dan is de Zoo echt the place to be. In de winter verrijst in de Zoo van Hannover een heus winterdorp met een grote schaatsbaan, kindvriendelijke rodelbaan en een enorme draaimolen. Schaatsen en sleetjes kun je hier gewoon huren.

Winter varieté in de Orangerie

Het GOP Varieté Theater is een instituut in Hannover! Aan het begin van de vorige eeuw speelde de crème de la crème van het Duitse en internationale varieté in het theater tegenover de Opera. En sinds 2008 is het elke advent-periode week genieten van het Winter Varieté. Als je van kleinkunst, acrobatiek en comedy houdt (een beetje à la ‘De Parade’) dan is het echt de moeite waard om kaartjes voor het Winter Varieté in Hannover te bemachtigen. Meteen een goed excuus om de Herrenhäuser Gärten van dichtbij te bekijken, want de voorstellingen vinden plaats in de Orangerie van het complex.

5x zeker zien in Hannover

Natuurlijk is het leuk om de kerstmarkt in Hannover te bezoeken, maar de stad heeft nog zo veel meer te bieden. Dus ga vooral op ontdekking. Nee, het is misschien niet zo bruisend als Berlijn of Hamburg. Maar ik heb verrassend veel moois ontdekt in de stad. Dit zijn mijn vijf favorieten.

Neues Rathaus

Must-see in Hannover, Neues Rathaus | Mooistestedentrips.nl

Dit gebouw steekt letterlijk met kop en schouders overal bovenuit. De koepel met vergulde spits is dan ook bijna 100 meter hoog. In de zomermaanden kun je met de lift naar boven en heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De Nanas

Must-see in Hannover, The Nanas | Mooistestedentrips.nl

Kunstenares Niki de Saint Phalle en Hannover zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kunstwerken van De Saint Phalle zijn onder andere te vinden in het Sprengel Museum en Herrenhäuser Gärten, maar het is het gemakkelijkst om de felgekleurde sculpturen van de  Niki de Saint Phalle aan de Leibnizufer te bekijken.

Herrenhäuser Gärten

Must-see in Hannover: Herrenhäuser Garten | Mooistestedentrips.nl

Je kunt dit stadspaleis en de bijbehorende tuinen niet missen tijdens als je toch naar de kerstmarkt in Hannover gaat . De enorme barokke tuinen van Herrenhäuser Gärten behoren tot de grootste van Europa en werden in 2015 ook al uitgeroepen tot de mooiste tuinen van het continent. Je kunt een aantal tuinen gratis bezoeken, maar ga ook vooral even naar het paleis zelf waar je een kijkje kunt nemen in het museum en vervolgens eindeloos door de royal gardens kunt wandelen. In de zomer kun je in de tuinen genieten van lichtshows en waterpartijen.

De wijk Linden

Must-see in Hannover: Linden | Mooistestedentrips.nl

Neem bij het centraal station tram 10, stap uit bij Am Küchengarten en ontdek de wijk Linden. Hier zie je de beroemde schoorstenen van de energiecentrale, die ’s avonds fel verlicht worden. Van oudsher woonden er alleen arbeiders in Linden, maar na de Tweede Wereldoorlog wisten ook immigranten en studenten de wijk te vinden. Nu is het een kunstzinnige buurt waar grote ketens geen kans maken en je tientallen leuke cafés, restaurantjes en gave street art vindt, bijvoorbeeld aan de Limmerstrasse. Ga ’s zomers in ieder geval een biertje drinken in de biergarten op het oude Faust fabrieksterrein.

Roter Faden

Een stad ontdekken was nog nooit zo gemakkelijk. Vanaf de Tourist Office tegenover het centraal station begint de ‘Roter Faden’, ofwel: de rode streep die op straat is en je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in het centrum van Hannover brengt. Het bijbehorende boekje kun je halen bij de Tourist Office, of je kunt de app downloaden.

Lees meer over Hannover

Kerstmarkt in Hannover
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt in Hannover: ontdek de leukste kerstmarkten in Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Meer kerstmarkten op Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer